Locatie

Atelier Anja Lensen

Niezijl

Info werk Anja Lensen

“ Na de Bob Molenaars' Fashion School heb ik ook de lerarenopleiding Textiele Werkvormen in Amsterdam gevolgd. Voor mijn afstuderen heb ik een kledingobject ontworpen, de camoula. Een accessoire. De camoula komt van de samenvoeging cape, mouw, stola en bestaat uit een kort lijfje, lange col en zeer lange mouwen (soms met ondermouwen). Een camoula wordt gedragen op ‘basis’ kleding. Maar is ook geschikt voor chique gelegenheden.

Al met al vilt ik zo’n 16 jaar. Een mooie techniek waarbij de eigenschappen van wol ten volle worden benut. Ik werk naar een idee/plan waarbij het materiaal leidend is. De uitstraling, sfeer van het resultaat is een verrassing, het gevolg van vorm en textuur. Ik maak textiele objecten, kledingobjecten, accessoires bijvoorbeeld een damestas of bijzondere sjaal. Kleurrijk of ingetogen, afhankelijk van mijn keuze voor de materialen. “.

Voor de expositie "Ingewikkeld" (mei 2017) heb ik verkend welke grote ik aan viltwerk kan maken. Het vilten van een vloerkleed van deze afmetingen was niet eenvoudig. Het uitleggen van de wol had de afmetingen van ca 2 bij 3 ½ meter. Deze krulletjes wol, in het midden van het kleed, is van het gotlandpelsschaap. En meerdere keren lok voor lok door mijn handen gegaan want, een vacht vol strootjes, een enorm stinkende vacht, maar een o-zo mooie vacht vol met prachtige krullen, wat een rijkdom!  

De conclusie: "Dit kleed is voor mij heel goed te doen! Er is nog ruimte voor groter …. "

Locatie Pelmolen 11
9842 PW Niezijl
Groningen
Openingstijden Zaterdag:
12:00 - 17:00
Zondag:
12:00 - 17:00
Website www.openatelierswesterkwartier.nl
Kunstsoorten
  • Textiel

Agenda

Deelnemende ateliers

Atelier Meinie

Mijn schilderen is overwegend abstract en ontstaat tijdens het schilderen. Ik schilder zowel op doek als op kunststofsheets. In het atelier vinden diverse schilderactiviteiten plaats, zoals schilderles workshops, etc. Ook ben ik regelmatig aan het werk op scholen. Meer info op mijn website.

Atelier Ruben van der Meer

Zijn werk is realistisch met een zichtbare toets. Ook werkt Ruben abstract met verschillende materialen. Gevoel en de emotionele belevingswereld zijn daarbij z’n grootste inspiratiebronnen. 

Schilderen mét en vóór mensen is zijn streven. De studie's 'Zingeving & Spiritualiteit' en 'Creatieve Therapie', die hij momenteel volgt, zijn hier een mooie aanvulling op.
Naast zijn vrije werk geeft Ruben schilderlessen in Leimuiden en Rijsenhout. Zowel in zijn werk als in het lesgeven staat, naast techniek, het proces centraal. ‘Wanneer je het eindresultaat los kunt laten, ontstaan er de mooiste en onverwachtste dingen.’

De strooom

KUNSTinKEER

Vooral de natuur in tegenstelling met de 'moderne' wereld inspireren me. Als docent Beeldende Vakken moest ik altijd van alle markten thuis zijn. De keuze voor welk materiaal en welk soort kunst, moet ik nog maken. Er zijn tekeningen, schilderijen en u kunt de muur bekijken die ik momenteel schilder achter het atelier. 4 en 5 november, hoop ik er, samen met u, een gezellig weekend van te maken. Er is thee, koffie en limonade en gelegenheid om zelf iets te tekenen of schilderen. 

Top