Locatie

AbOriene

Goes

De schilderijen van Rieneke Gerrits vallen op door de heldere kleuren en de stippen en lijnen waarmee de vlakken veelal zijn ingevuld. Rieneke laat zich dan ook in haar werk inspireren door de kunststijl van de Aboriginals. De mythe, het verhaal en de betekenis van de symbolen gebruikt ze nog altijd om haar eigen verhaal te vertellen. Zo verwerkt ze haar ervaringen en haar eigen leefomgeving in haar schilderijen.

 

 

 

 

Locatie Scottweg 33
4462GS Goes
Zeeland
Openingstijden Zaterdag:
10:00 - 17:00
Zondag:
13:00 - 17:00
Website www.aboriene.nl
Kunstsoorten
  • Schilderijen

Agenda

Deelnemende ateliers

Wilhelmien van Dijk-Knapen

In mijn grafische tekeningen laat ik een andere manier van kijken zien. Het is een onderzoek naar lijnen en vormen. Minuscuul ga ik daarbij te werk met pen en inkt. Het eindresultaat doet meermaals verwonderen.
Dit jaar, in het jaar van het 100 jarig bestaan van DE STIJL heb ik meegedaan met de Stijlparade "Zitten is een werkwoord" naar een uitspraak van architekt Gerrit Rietveld. In mijn atelier is de stoel te zien die ik gemaakt heb voor de Stijlparade. 

Innerlijk Landschap

Innerlijk landschap is een centrum voor creativiteit, spiritualiteit en persoonlijke groei.

Tijdens het open atelier weekend is er een expositie van schilderijen en gedichten te zien.

Schilderijen onderwerpen; Mystiek, sfeerbeelden, intuitieve droomlandschappen. (Abstract en figuratief )uitgevoerd in acryl, olieverf en gemengde technieken.

Gedichten aanvullend op de schilderijen.

Gedichtenbundel: "Over het leven tussen Hemel en Aarde".

 

 

ANDREA JANSSENS

ATELIER/EXPO ANDREA JANSSENS TERNEUZEN

Voor Andrea Janssens is schilderen een zoektocht om op authentieke wijze elementen uit haar eigen levensverhaal naar verf te vertalen. Ze vertrekt vaak van concrete zaken: iets wat ze heeft meegemaakt of heeft gelezen in de krant, iets wat ze heeft gezien. Vaak is de aanleiding een bericht over onrecht tegen vrouwen, een thematiek die haar persoonlijk raakt. Maar het kan ook een kindertekening zijn die haar inspireert. Toch zijn haar schilderijen zelden figuratief - in de loop der jaren is haar werk steeds abstracter geworden. De duidelijke ideeën die ze bij aanvang heeft, vervagen terwijl ze schildert. Daarbij gaat Andrea Janssens heel intuïtief te werk, vertrekkend van een heel eigen kleurenpalet, waarin een doorleefd okergeel, een vlezig rozerood en een zinderend bleekblauw de boventoon voeren. Al schilderend beginnen kleuren en vormen een eigen leven te leiden. Gaandeweg tekenen zich leegtes af in het kleuren- en lijnenspel. Deze bieden Andrea Janssens de levensnoodzakelijke ademruimte en zijn een belangrijke bron van inspiratie voor het verdere proces. Soms worden kleuren en lijnen meermaals overschilderd, omdat zij soms even nodig zijn maar vervolgens weer mogen verdwijnen. Niet het einddoel is belangrijk, maar de weg die Andrea Janssens schilderend aflegt.

website: andreajanssens.com

 

Anna Tananyan

Top