Locatie

Dolf Middelhoff

Amstelveen

Na een opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie werkte Dolf Middelhoff voor zijn brood als grafisch ontwerper, om met zijn pensionering in zicht weer terug te keren bij zijn oude hobby's: schilderen, tekenen en fotograferen. 

Als schilder is hij autodidact, hoewel de workshops van Roos Schuring voor een belangrijke ontwikkeling hebben gezorgd.

Dolf schildert pasteus en snel. Dat moet ook wel, want hij werkt graag buiten en dan moet je snel reageren op het wisselende licht. Zijn plein-airwerk is beperkt van afmeting, maar in zijn Amstelveense atelier werkt hij ook aan grote doeken. 

Naast schilderen met olieverf en acryl, werkt Dolf ook met pen en (gewassen) inkt, al dan niet in combinatie met gewassen aquarelpotlood.

Locatie Meester Troelstralaan 53
1181VD Amstelveen
Noord-Holland
Openingstijden Zaterdag:
10:30 - 17:00
Zondag:
10:30 - 17:00
Website dolf@dolfkalenders.nl
Kunstsoorten
  • Overig
  • Schilderijen

Agenda

Deelnemende ateliers

Galerie Nikko

Nikko heeft zich gespecialiseerd in abstracte schilderkunst en fotografie.Hij is merendeels autodidact en laat zich inspireren door Hollandse en Internat6ionale meesters, zoals Constant, Willem de Kooning, Richter, Nicolas de Stael, Armando en vele anderen. Get uigangspunt in zijn werk is het vierkant. Zijn werkwijze is vaak minimalistisch op basis van...

Het Baken / atelier Paul Tieke

www.paultieke.nl

Atelier Vaart Noordzijde

Kunstenaar Henk Veen

Henk Veen  

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten. 

Henk Veen woont inmiddels in...

Top