Locatie

Atelier Cultura Venray

Venray

Atelier Cultura Venray is een collectief atelier waar lokale kunstenaars werken en exposeren. De deelnemende kunstenaars nodigen je van harte uit in dit open atelier. Tijdens openingstijden kun je een kijkje nemen in de keuken van de kunstenaars en zien hoe de diverse creatieve uitingen tot stand komen. De deelnemende kunstenaars zijn Job Cox, Mariëlle van der Beele, Annie Druiven, Karin Juwett en Tamara Martens. U bent van harte welkom!

Job Cox
Geboren in 1974, autonoom beeldend kunstenaar. Kleurmeester van voornamelijk abstracte kunst (diverse kleurcombinaties in de vorm van unieke composities met veel gelaagdheid).

Mariëlle van der Beele
Mariëlle schildert abstract werk. Hierbij experimenteert ze met diverse materialen; inkt, acrylverf, paraffine, pigmenten en olieverf. Het Venrayse Sint Annapark en haar historie is voor Mariëlle een grote inspiratiebron.

Annie Druiven
Annie werkt afwisselend met allerlei materialen zoals olie, acryl, inkt, aquarel. Haar inspiratie haalt ze uit alles om haar heen; mensen, natuur, kleuren en vormen. Het proces van zoeken, experimenteren en kijken wat er op het doek ontstaat is voor haar het belangrijkste. Ze heeft een opleiding van 7 jaar afgerond aan de Kunstacademie te Arendonk (België).

Karin Juwett
Beeldend kunstenaar Karin Juwett afgestudeerd keramist werkt vooral gecombineerd met verschillende materialen. De passie ligt daar waar ze werk maakt wat haar raakt. Het kan zijn door emotionele situaties of door bepaald materiaal gebruik. Het is heerlijk om in Atelier Cultura te spelen met allerlei materialen.

Tamara Martens
Inspiratiebronnen voor haar werk zijn conflicterende boodschappen en paradoxale taferelen: dood en leven, theater en werkelijkheid, pop en mens. Maar ook het verlangen naar erkenning, gezien willen worden en de kwetsbaarheid die hiermee gepaard gaat, is waar zij in haar schilderijen gestalte aan wil geven. Opleiding: Architectonische Vormgeving Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en nu 5e-jaar Schilderkunst Academie Arendonk.

Locatie Schoutenstraatje 8
5801 BS Venray
Limburg
Openingstijden Zaterdag:
11:00 - 17:00
Zondag:
11:00 - 17:00
Website www.facebook.com/atelierculturavenray/

Agenda

Deelnemende ateliers

Grote Pyr

Het Baken / atelier Paul Tieke

www.paultieke.nl

Atelier Corina Blom

Open Atelier Corina Blom

Corina Blom houdt zich met landschappen bezig. Ze schildert ze of ze gebruikt grafische technieken. Het onderliggende thema is vergankelijkheid. In haar serie “Randomness” viel haar oog op de schijnbare willekeur in landschappen: vogels in vlucht, stenen op een strand of reflecties op het water.

...

Ria's keramiek en sieraden

Ria's keramiek en sieraden

Ria maakt keramische objecten, die meestal het midden houden tussen een figuratieve en een abstracte benadering en die tot 40 cm hoog zijn. Ook de sieraden, zoals colliers en armbanden zijn unica, met kralen uit verschillende materialen, waarvan de zelf gemaakte vaak holle keramische kralen een decoratie...

Top