Locatie

Gaby Hutjes - Ateliergebouw B46

Arnhem

Tekeningen, grafiek en foto's

Locatie Utrechtseweg 310 - Atelier B46 lokaal 2008
6812 AR Arnhem
Gelderland
Openingstijden Zaterdag:
12:00 - 17:00
Zondag:
12:00 - 17:00
Website www.gabyhutjes.nl
Kunstsoorten
  • Overig

Agenda

Deelnemende ateliers

Atelier 1888

In Atelier 1888 is werk te zien van Rick van Strien en Katja Tempelaars.

Rick van Strien is in 2016 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Hij was begin dit jaar ' artist-in-residence' in het Van GoghHuis in Zundert. Rick wil een moment vastleggen, het (on)eindige weergeven. Met als enige verlangen grip op de tijd te krijgen. Bang om te vergeten, misschien om vergeten te worden.Rick omschrijft; ‘ dat zijn werk gaat over zijn perceptie van een ruimte. Het bevragen van onze ruimte. Met veel aandacht voor kleur en licht een verstilling van het moment, het vangen van de identiteit van een plek. De beelden worden getypeerd door vergankelijkheid. Geen gracieuze beelden maar mat, doorleeft en stroeve beelden waar het fijne is verdwenen. Mijn persoonlijke indrukken van de plekken die ik bezoek. De werken zijn een soort dagboek van mijn wandelingen.’
Rick van Strien wil het beeld laten opkomen en weer weg schilderen. Duidelijke vormen vervagen, de beweging blijft bestaan. Hij zoekt een balans tussen toestaan en loslaten. Het enige wat overblijft is een herinnering van het moment. 

De gelaagde keramische objecten van Katja Tempelaars (1994 afgestudeerd FEO Fontys Tilburg) zijn gelaagd met platen klei of met de kneedtechniek groeiend opgebouwd. Inspiratie voor haar werk is de natuur, de materie, structuur, textuur en groei. Haar objecten worden organisch met klei vormgegeven waarin de gelaagdheid een terugkerend beeldaspect is.

Studio 00.10 (en illustratiestudio Anne Luchies) - Ateliergebouw B46

Anne Luchies maakt monotypes die vaak wat weg hebben van rotstekeningen. In de monotypes is vaak duidelijk de voorliefde voor knokige vormen te zien. Bokjes, hazen, berken vormen vaak het onderwerp.

In het dagelijks leven is Anne Luchies illustrator en infographicmaker en wisselt graag af met het maken van vrij werk.

Frisse en snelle illustraties en heldere infographics met de hand gemaakt -oostindische inkt, gouache, monotype- of met computer -programma’s als illustrator, photoshop-. Specialisme: illustraties voor magazines, jaarverslagen, kranten, folders, vaktijdschriften, gebruiksaanwijzingen, websites en educatieve projecten. Daarvan meer op anneluchies.nl.

Birgitta Vereecke

Ik heb de Gerrit Rietveld Academie gevolgd. Mensen en dieren zijn mijn thema's. Zoals mijn laatste reis naar Cuba in 2017. Vol inspiratie heb ik een paar prachtig schilderijen gemaakt over hun leven daar. Andere thema's zijn voor mij ook erg belangrijk zoals Keti kotie. Betekent, verbroken ketenen of wel de afschaffing van de slavernij symboliseert.

Voor meer informatie: 0628842719

facebook: Beer Vereecke  

E-mail: BeerVereecke@hotmail.com

Jolanda Nabben

De handgevormde keramische beelden van Jolanda zijn sierlijk en tegelijk krachtig te noemen!

Jolanda zal tijdens het weekend de toegepaste techniek(en) demonstreren. De nieuwste beelden zijn te bewonderen. Ouder werk en alle toegepaste keramiek (schalen, borden, sieraden enz.) zijn dit weekend met flinke korting te koop!

Natuurlijk staat er een kopje koffie of thee klaar met wat lekkers. Welkom!

www.jolandanabben.nl 

Top