Locatie

Inankira

Olst

Vanaf 1983 werk ik als autonoom en grafisch kunstenaar. Na ruim 40 jaar als docent bijzondere verftechnieken gewerkt te hebben, waarvan 26 jaar aan het Cibap, ga ik verder als vrij ondernemer in glaskunst en grafiek. De ervaring opgedaan in mijn vakgebied, combineer ik met de oude, traditionele technieken waardoor er – vanuit een spannend samenspel van vorm en materiaal – een geheel eigen stijl ontstaat.

Mijn werk is kleurrijk, figuratief en non-figuratief waardoor de scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid lijkt te vervagen. Ik werk vooral thematisch en wordt geïnspireerd door uiteenlopende culturele landschappen, primitieve kunst en het vrouwelijke.

Het grafische werk, dat een samenvoeging is van hoog-, diep- en vlakdruk, waarborgt een beperkte oplage. De drukplaten zijn veelal opgebouwd uit zachte materialen met verschillende structuren. Eenmaal afgedrukt in verschillende kleurcombinaties geeft dit een bijzonder oogstrelend resultaat.

Glaskunst heeft mijn bijzondere belangstelling. Vanuit het door mij zelf ontwikkelde Wirago-procédé ontwerp ik authentieke en meer functionele glasobjecten, waarin bladgoud wordt verwerkt. Onder de laatste categorie valt onder andere een sieradenlijn, waarbij ik samenwerk met een erkende edelsmid.

Locatie de Meente 5 G
8121 EV Olst
Overijssel
Openingstijden Zaterdag:
10:00 - 18:00
Zondag:
11:00 - 17:00
Kunstsoorten
  • Glas
  • Overig
  • Sieraden

Agenda

Deelnemende ateliers

Galerie/Atelier Sia Braakman

Mensen, gebouwen, landschappen en mooie vormen. In blauw. Variërend...

Sisters in Klei

"Sisters in Klei" Adje en Elly, wij laten u keramiek - Raku gestookte objecten zien.    

Bij mooi weer gaan we Rakustoken in de tuin.

Een spannend en verrassend en inspirerende gebeurtenis. 

Met aarde, vuur, rook en water ontstaan de prachtigste werken.  

...

marianne van beek

schilderijen in acryl op doek en op papier

...

Will de Heij Edelsmid

U bent van harte welkom om in mijn atelier te komen kijken naar mijn collectie en hoe ik werk!

Voor verdere info: www.willdeheij.nl

...

Top