Locatie

Kleine Geertekerkhof Ineke Damen

Utrecht

Doeken vol met figuranten, dieren, plant vormen, objecten. Brutale kleuren, alles voor en naast elkaar geschilderd zodat het past en een eigen verhaal vertelt.

Vage ideeën, scenes of settings zijn vertrekpunt die in meerdere schilderlagen leiden tot een complexe en schijnbaar ongeordende voorstelling. Ik voeg steeds figuren, dikke verfvlekken en ook fijnere details toe. Veel hiervan verdwijnt weer, omdat het toch niet past. Zoals in ‘Banquet’, waar veel verschillende figuren de revue zijn gepasseerd.

Locatie Kleine Geertekerkhof 6
3511 XG Utrecht
Utrecht
Openingstijden Zaterdag:
10:00 - 18:00
Zondag:
10:00 - 18:00
Website www.inekedamen.nl
Kunstsoorten
  • Schilderijen

Agenda

Deelnemende ateliers

Marga Boogaard Keramiek

Mijn werk bestaat uit abstracte en geometrische vormen. Kenmerkend hieraan is dat het werk wordt opgebouwd in lagen. De sculpturen gaan een eigen leven leiden als ik ze opbouw. Al mijn werk wordt met de hand gemaakt en bestaat uit kleine rolletjes klei met als afwerking porselein. 

 

...

Atelier Martha Goedings

In het Atelier midden in het Maximapark schilder ik, en geef ik les. Ik beoefen de Sumi e kunst: de kunst van het weglaten, de lente is een grote inspiratiebron, met al het roze..en natuurlijk vogels, bomen, dieren. Verder schilder ik met acrylverf op doek, ook hier zijn dezelfde thema's,...

Elja-Kunst

Schilderijen geschilderd op doek met acrylverf in intense kleuren.

Naast landschappen die bekoorlijk met architectuur flirten zijn er doorkijkjes en imaginaire centra.

De zuidelijke landschappen staan op de voorgrond, alles badend in verblindend helder licht gevuld met meditarrane helderheid.

Het kleurenpalet van oker, aardetinten en roodtonen.

Schilderijen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Afgestudeerd...

Jan Peter van Opheusden

Top