Locatie

Tekenpraktijk Monartiste

s gravenzande

 

Vanaf 10 uur staat de koffie en thee klaar!

 

Mona tekent en schildert. Hierbij gebruikt ze diverse technieken en materiaal. Dit jaar heeft ze zichzelf een nieuwe collagetechniek eigen gemaakt. Enkele werkstukken die zijn ontstaan zal ze laten zien. Het materiaal dat ze gebruikt heet mixed media, dat wil zeggen veel verschillend materiaal verwerkt in 1 werkstuk. Het hoofdbestanddeel zijn afbeeldingen uit kunst-, geschiedenis- en vele andere boeken die zij gebruikt in haar collage. Meestal komt er een portret naar voren maar als je goed kijkt zie je in de collage dat er verschillende taferelen zichtbaar zijn.

Zie de agenda voor het volgen van workshops. Voor alle workshops is geen ervaring nodig. Ik geef zelf cursussen tekenen en schilderen. Dit weekend kan ik hier meer informatie over geven. Ook staat er informatie op mijn website: www.monartiste.nl.

Locatie Naaldwijkseweg 101
2691 RD s gravenzande
Zuid-Holland
Openingstijden Zaterdag:
10:00 - 17:00
Zondag:
10:30 - 17:00
Website www.monartiste.nl
Kunstsoorten
  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Schilderijen

Agenda

Zaterdag WORKSHOP tekenen en schilderen

Mini collage maken. Leer 1 van de basistechnieken om een collage te maken. Je gaat weg met een leuk klein mini collage op doek. 

Tijd: 13 - 14 uur

Bijdrage: 4.50 euro

Er is plek voor 6 - 8 personen en vanaf 16 jaar

 

Knopen & Vlechten hoort bij het Keltisch tekenen. Tijdens deze workshop leer je de basistechniek van het vlechtwerk wat in de Keltisch kunst voorkomt. Je maakt een eigen tekening en leert schaduwtechnieken gebruiken met kleurpotlood.

Tijd: 15 - 16 uur

Gratis

Er is plek voor 6 - 8 personen en het is vanaf 16 jaar

 

Aanmelden is niet nodig maar mag wel. Via info@monartiste.nl.

Voor deze workshops hoef je geen tekenervaring te hebben.

Zondag WORKSHOP tekenen en schilderen

Mixed media is een term voor gemengd techniek. Vanuit de lijnprincipe maak je een simpel portret die je inkleurt met allerlei materiaal. Zo ontstaat er een kunstig portret. Het materiaal is aquarelpapier en o.a. acrylverf, acrylstiften, krijt, fineliners, markers. 

Tijd: 13 - 14 uur

Bijdrage: 4.50 euro

Er is plek voor 6 - 8 personen en vanaf 16 jaar

 

Kunst & Expressie is een onderdeel om te experimenteren met kunst en techniek. Vandaag ga je het beeldelement kleur onderzoeken door een opdracht te maken hoofdzakelijk met kleurpotlood, papier en kleurkaartjes. 

 

Tijd: 15 - 16 uur

Gratis

Er is plek voor 6 - 8 personen en het is vanaf 16 jaar

Aanmelden is niet nodig maar mag wel. Via info@monartiste.nl

Voor deze workshops hoef je geen tekenervaring te hebben.

Deelnemende ateliers

Ria's vilt en schilderijen

Al vele jaren zijn schilderen en vilten mijn passie, voor beide technieken is kleur heel belangrijk. Ik schilder met acrylverf en meestal bloemen, met vilt werk ik met merinowol, en veel met wol op zijde het zogenaamde nunovilt. U bent van harte welkom in mijn atelier op 17 en 18...

vd2L-keramiek -José van den Tweel

Mijn keramieken werkstukken hebben bijna altijd te maken met (oude) industrie en bedrijfsgebouwen. De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen is wat mij aantrekt. Maar ook het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.

De meeste werkstukken worden voorzien van een sinter-engobe die weer...

Atelier/Galerie Golnaz

Sieraad en kunst

Sinds 1990 schilder Ik op zijde naar eigen ontwerp om draagbare kunst te maken.

Ik ontwikkelde andere richtingen door het volgen van cursussen waaronder een opleiding tot zilversmid. Het werken met zilver,en andere edelmetalen trok mij het meest. Ik voegde daarom het ontwerpen...

Top