Locatie

Peter-Kool-Art-Studio

Zwolle

Peter Johan Kool (1962 Hellendoorn), woont en werkt in Zwolle. Hij volgde de opleiding tekenen en handvaardigheid aan het Windesheim te Zwolle. Daar ontwikkelde hij vele disciplines, waaronder grafiek, wat terug te vinden is in zijn werk. In 2014 begon hij zich naast zijn huidige baan aan het Grafisch Lyceum, zich serieus te richten op vrij werk in de scheppende kunst.

De werken van Peter Johan kenmerken zich door openheid, contrast en ruimte. De kunstenaar weet zich geïnspireerd door de leegte. De onderwerpen van het werk zijn landschappen, veelal abstract met figuratieve elementen. In zijn werk is zijn verbondenheid met de natuur en zijn behoefte om zich er steeds opnieuw mee te verbinden, nadrukkelijk aanwezig. Naast landschappen maakt hij realistische portret-, figuur-, stilleven-, en vormstudies.

Locatie Veemarkt 37 “Kamperpoortschool” Atelier-1
8011AJ Zwolle
Overijssel
Openingstijden Zaterdag:
11:00 - 17:00
Zondag:
11:00 - 17:00
Website www.mijnwebwinkel.nl/winkel/peter-kool-art-studio
Kunstsoorten
  • Overig
  • Schilderijen

Agenda

Deelnemende ateliers

De Schilderschool

Het maken van een graVuur is moeilijk te vergelijken met bestaande schildermethodes. Het lijkt geschilderd te zijn in een sepiatoon, maar er komt geen verf aan te pas. De hitte van de gasbrander verkleurt het hout. Bij deze techniek is correctie niet mogelijk. Er is continu de dreiging dat het werk letterlijk...

Mirjana Meri Markovic

Ik mijn atelier exposeer ik de bladzijdes uit "Sprookjes over steen" (ruimtelijk papierwerk) en schilderwerk en papierkunst van het landschap van Montenegro. 

...

RUDI. vormgeving en kunst

Iedereen die hier binnenstapt is overdonderd door het werk wat her en der in mijn atelier staat. Geen doorsnee werk, maar werk dat de ziel raakt, al is het soms niet op een aangename manier, het werk raakt je. Zondag gesloten.

...

Kunstatelier K.Schuite

Welkom in mijn kunstatelier!

Sinds 7 jaar ben ik actief als kunstenaar met verf, steen en hout! 

Mijn werken zijn soms strak in lijnen, soms geheel vrij en intuitief. Mijn werken ontstaan vanzelf, vanuit de sterke behoefte tot iets maken ontstaat vanzelf een vorm die zich laat uitwerken. Gefascineerd door...

Top