Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Friesland

Atelier Durkje Haringa

Oudega

De natuur is mijn voornaamste inspiratiebron.

De sfeer, die ik ervaar, probeer ik in mijn werk weer te

geven. Zoheb ik aquarellen en acrylschilderijen van de Wadden ,de kust en andere natuurgebieden gemaakt.

Naast landschappen, maak ik ook aquarellen van bloemen en andere stillevens.

MIjn atelier is open op 4 november van 13.00 tot 17.00 uur

Mijn atelier is open op 5 november van 13.00 tot 17.00 uur.

Esther Eggink PORTRETTEN

Oosterzee

In haar werk laat zij zich beïnvloeden door boeken, films, toneelstukken, muziek en verhalen.

De persoonlijke helden die hieruit voortkomen, zoals Fernando Pessoa, Simone de Beauvoir, Samuel Beckett, Jorge Luis Borges etc. zijn terugkerende personen op haar schilderijen.

Hierbij gebruik makend van krachtige tekenachtige lijnen, waarbij het proces minstens zo belangrijk is als het resultaat. Meestal in olieverf en houtskool is favoriet als tekenmateriaal.

Ook portretten in opdracht! Zij geeft schilderles bij het CVK It Toanhûs en in haar eigen Atelier.  www.esthereggink.nl

 

Anne -Oane- de Vries

Tjerkwerd

 

ANNE -OANE- DE VRIES

GEMENGDE TECHNIEK OP HOUT

-  GLAS IN LOOD

-  COLLAGES

-  WATERVERF

Anne -Oane- de Vries, bekend van kalligrafisch werk en (zand)collages, werkt sinds een aantal jaren op oude houten planken. Kastplanken en vloerdelen dienen als basis. Ze zijn in het verleden beschilderd met meerdere lagen verf.

Door krassen en kerven maakt hij de 'verfhistorie' duidelijk.

Hij bewerkt het hout door zagen, krabben, schuren of boren. Met veel geduld worden duizenden gaatjes in het hout geprikt. Rond de gaatjes springt de verf geheel of gedeeltelijk weg. Soms komt het blanke hout tevoorschijn. Zo ontstaat een licht reliëf. Ook beschildert hij het hout of lijmt er andere materialen, zoals zand en lood.

Op de panelen herkent men landschappen, gebouwen, vogels, vissen, bergen, paden en wegen. Soms helder en duidelijk, soms sterk vereenvoudigd, of vaag door wegschuren. Vaak in een combinatie van boven- en zijaanzicht. Hier en daar een suggestie van dieptewerking.

Opvallend veel driehoeken, plattegronden en (letter)tekens. Weinig mensfiguren, maar wel zelfportretten. Regelmatig completeren getallen de composities.

De panelen van Anne -Oane- de Vries hebben zeer wisselende formaten.

In het atelier is verder glas-in-lood te zien. Ook zandcollages en een aantal recente waterverf schilderijen.

 

 

 

 

Dolly Leemans

Leeuwarden

Landschap, zeegezicht

en portret

EKKERS BEELDEN

Nes Gem Dongeradeel

EKKERS BEELDEN BEVINDT ZICH IN DE VOORMALIGE LAGERE SCHOOL DE TARISSING IN NES GEM DONGERADEEL. HET ATELIER IS OOK GEOPEND TIJDENS DE KUNSTWEEK T/M ZONDAG 12 NOVEMBER. GELIJKTIJDIG EXPOSEERT IN HET KADER VAN DE KUNSTWEEK HET KUNSTENAARSINITIATIEF ARTCHIPEL IN HET GASTATELIER OP DEZELFDE LOCATIE: LOCATIE ARTCHIPEL.

 

Tiety Koonstra Keramiek

Akkrum

Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een passie; de drang om mooie dingen te creëren.

Ik maak handvormen van steengoed en porselein. De steengoedobjecten worden in een de Pitfire/zaagseloven gestookt.

Je kunt 4 en 5 november een kijkje nemen in mijn atelier en mijn werk bekijken en kopen.

Zaterdag 4 november om 14.00 uur is er bij droog weer een Pitfire/zaagselovenstook

Atelier Anke's Arte

DOKKUM

Atelier Anke's Arte is gevestigd in de binnenstad van Dokkum. Anke schildert vooral portret en model, waarin zij met haar eigen gevoel de emotie van het model op het doek weet te verbeelden. Zij wil vooral het onbekende niet uit de weg gaan en geeft zich over aan het experimentele. Dit komt vooral naar voren in haar laatste serie werken "model op het WAD en in het WATER"waarin zij een weerspiegeling van zich zelf op het doek heeft weten te vertalen. 

Iedere creatie op het doek ervaart zij als een ware ontdekkingsreis. Anke schildert zowel vrij werk als portret in opdracht. In haar Atelier kunt u haar aan het werk zien en zijn er doorlopend diverse schilderijen van haar hand te vinden, waaronder ook WADlandschappen.

Tevens geeft zij in haar atelier (kinder)schilderlessen en dagworkshops portret.

MOOIwerk Dokkum

dokkum

MOOiwerk Dokkum is een atelier en winkel van edelsmederij Op de Vlakte en pottenbakkerij Atelier KleiTaal. Al het werk, zoals grote ringen met edelstenen of stijlvolle koffiebekers in de kleur Dokkums Blauw, worden hier ter plekke met liefde gemaakt. Maar er is meer te zien en te beleven! Zie ook hoe Atelier Kesjer van schaapshuiden, onder ander van haar eigen kudde, prachtige warme wanten, sloffen en jassen maakt. En kunstschilder Boukje Westra wijnja schildert de natuur in haar omgeving; graslanden met grazende koeien of een haas op haar goede. Ons atelier is een voorbeeld van het nieuwe ondernemen; samen versterken we elkaar!

Greetje Feenstra schilderijen

Harich

Sinds opleidingen aan Academie Minerva in Groningen en de Amsterdamse modeacademie, is Greetje Feenstra beroepsmatig actief als beeldend kunstenaar. Als creatief begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking, organiseerde zij jarenlang deelnames en exposities aan diverse 'Outsider Art' evenementen. Naast landschappen en mensfiguren is zij mede bekend door haar bloemschilderijen. De natuur op groot formaat, in vele kleurschakeringen. Impressionistisch weergegeven, herkenbaar door een krachtig penseelgebruik. Greetje Feenstra exposeert sinds 1989 in binnen- en buitenland, geeft workshops en werkt tevens in opdracht van particulieren en bedrijven.

vakwerk burgum

burgum

VAKwerk Burgum is een tijdelijke galerie waar elke 2 maanden nieuw werk te zien van diverse kunstenaars in verschillende disciplines. 

Tijdens de Open dagen zijn verschillende kunstenaars aan het werk en natuurlijk mag je ook zelf eens achter de ezel staan of een steentje raspen of polijsten.

Galerie Atelier Klaske Kalsbeek Vlasma

Rottevalle

Expositie Aquarellen ,mijn grote bewondering en liefde voor bloemen en de natuur wil ik in mijn aquarellen tot uitdrukking brengen,geraakt door de kleurenpracht van bloemen en de schoonheid van het Friese landschap met zijn wisselende jaargetijden, bouw ik al schilderend mijn composities op van bloemen een stilleven,of het landschap.   Verschillende keren viel zij in de prijzen bij exposities in friesland en een eerste prijs op de ""Art Expo"te Amsterdam.

Top