Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Gelderland

Indenhof

Zutphen

veel werk te zien (900)

Kleurrijk, groot en abstract.

Kunstannegie

Doetinchem

In mijn werk probeer ik de grootsheid van het moment te verbeelden.

Colorful Paintings Ilonka Modderkolk

Apeldoorn

Ilonka Modderkolk is een kunstenaar die op geheel eigen wijze een zelfontwikkelde techniek van verf, was en fotografie gebruikt, vervolgens afdrukt op Aluminium met als resultaat bijzonder kleurrijke kunstwerken.

Ook zijn er traditionele schilderwerken op doek, beelden en sieraden te bewonderen.

Wees welkom en laat je verrassen!

 

www.colorfulpaintings.nl

 

 

Mieke de Waal

Deil

‘Zachte beelden’ in de vorm van kimono's en jurken, dat is waar Mieke de Waal naam mee maakte. Behalve deze kleurrijke ruimtelijke objecten voor binnen, maakt ze ook teer ogende beelden uit staal die geschikt zijn om buiten te plaatsen. En dan zijn er nog haar tekeningen en schilderijen. Speciaal voor het Landelijk Atelierweekend selecteerde Mieke de Waal een wand vol werk(jes) die nu minder dan 500 euro kosten!

Atelier Dorine de Soet

Zutphen

Grote collectie schilderijen en collages van dieren, de stad, IJssellandschappen en mensen.

Na 37 jaar schilderen mag ik wel zeggen: mijn werk draagt iets in zich wat de toeschouwen kan ontroeren, en inspireren. Luchtig kleurgebruik, snelle lijnen, krachtige vormen. Ik maak gebruik van acrylverf wat ik vaak combineer met collage technieken, of ander gemengd materiaal. Mijn dieren zijn mijn muzes. Dieren vertellen mij dat het leven prachtig is.

Zie verder mijn uitleg op mijn website: www.dorinedesoet.nl en kom kijken in mijn nieuwe atelier ( 100m2!) Spittaalstraat 55 in Zutphen (0624611518) tijdens het landelijke  atelierweekend op 4 en 5 november 2017 van 11.00 tot 17.00 uur. 

Ook is er werk bij mij te zien van een gastexposant: Zenobia van Beek: Te zien zijn haar schilderijen en tekeningen van stationsgebouwen en hun voorstudies. 


Er is geschilderd met acrylverf, de tekeningen zijn gemaakt van krijt en inkt.

Het station is een plaats waar de belofte van de verte hangt. Op reis gaan betekent verandering. Ieder gebouw heeft voor haar een eigen beleving en dat is zichtbaar in het werk. 

Zenobia neemt de tijd om de zeggingskracht van het onderwerp te ontdekken. Eenmaal aan het werk werkt ze snel en spontaan. Acrylverf is hiervoor uitermate geschikt.

Petra Crielaard, Ateliergebouw B46 -atelier 1009

Arnhem

De werken op papier of doek zijn groot tot klein van formaat en laten een sprookjesachtige wereld zien. 

Gaby Hutjes - Ateliergebouw B46

Arnhem

Tekeningen, grafiek en foto's

Annemarie Noorderwerf, ArnhemsBuiten B46

Arnhem

Het Landschap

beeldenglastruus

Hoevelaken

Beelden: Ik hak iedere week bij Beeldhouwgroep de Plaggenhoef.

en maak voornamelijk abstracte beelden voor in huis en tuin.

Glas: voor glas heb ik diverse cursussen gevolgd, dat maak ik niet thuis, maar kan wel al mijn werk laten zien. Het glas is gefused en sommige werken zijn gezandstraald of in een mal gemaakt.

Trude-Art

Zutphen

Atelier BeeldBoven Lydia Laman

Harderwijk

Lydia is een veelzijdig kunstenares. Ze werkt met diverse materialen. Lydia geeft ook workshops met verschillende materialen zowel voor groepen op locatie als in haar eigen atelier. U kunt altijd contact opnemen om haar atelier te bezoeken. 

Schilderijen in acryl en in olieverf 

Beelden van brons, steen en cement

Keramiek

Viltkunst

Totaal zullen er ruim 50 kunstwerken in haar atelier te bewonderen zijn.

Gabriëlla Willekens

Wolfheze

Tijdens het Landelijk Atelierweekend is mijn atelier op de zondagmiddag geopend voor iedereen die belangstelling heeft in realistische kunst in de vorm van olieverfschilderijen en pasteltekeningen.

Hiernaast heb ik ook een mooie serie etsen en kleinere reproducties op geborsteld aluminium. Kortom: voor elk wat wils!

Ik heb deze zondag weer een aantal leuke aanbiedingen tegen aantrekkelijke prijzen: alle etsen, groot of klein (niet ingelijst) bied ik die dag aan voor €50,-

En er zijn nu 15 verschillende aluplaatjes compleet met ophangsysteem beschikbaar om uit te kiezen; leuke kadootjes voor de feestdagen.

Voor mij is schilderen een middel om ervaringen te door-leven en de essentie te vinden die zich erin verschuilt.
Een niet aflatende zoektocht naar de bron van Mysterie dat leven heet.

“Als ik schilder zie ik meer dan ik kan verwoorden en begrijp ik meer dan ik zie”

Camille-Maj

Zutphen

Camille-Maj Sieraden

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en de materialen zelf. Ik probeer veelal combinaties te creëren met diverse vormen en materialen, zoals dat in de wereld om ons heen ook te zien is. Een roos tegen een verweerde muur bijvoorbeeld, een helder beekje sijpelend over zwarte rotsgrond, blauwe zeedistel in een duinpan. De wereld in een collage…

Ik maak sieraden naar eigen ontwerp en kan in overleg met mijn opdrachtgever juist dat smeden wat de bedoeling is. Zo ontstaat er telkens weer een nieuw ontwerp. Ik blijf binnen dit proces mijn eigen gevoel wel volgen, met respect voor de wensen van de klant.

Jolanda van Hattum/Art Gallery Atelier Ludiek

Apeldoorn

Van Hattum is permanent op zoek naar ruimte en creativiteit. Haar werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan technieken,een krachtig kleur gebruik en dynamische composities.

Over haar drijfveren zegt ze: "Ik schilder en beeldhouw over het leven, over vooruitgang, loslaten en positiviteit ".

Na haar studie aan de Kopse Hof Nijmegen ( nu HAN) opende ze haar eigen Atelier Ludiek in Apeldoorn.Daar geeft ze sinds 2000 Teken/schilderlessen,masterclasses en workshops. In de zomer organiseert zij ook workshops beeldhouwen.

Tijdens het atelierweekend zijn er deelnemers van het Atelier aanwezig.

Welkom.

Voor koffie, thee en versnaperingen wordt gezorgd.

Voor verder informatie : www.atelierludiek.com

Facebook: Jolanda van Hattum

Email     : atelierludiek@hetnet.nl

Tel         : 055 3559484

Ook is Van Hattum aanwezig tijdens De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein

11 en 12 November. Daar exposeert zij met schilderijen, sculpturen van steen

en geeft demo schilderen.

NABKpro.   

 

Galerie KIJK

Apeldoorn

Realistisch en fijn geschilderd in olieverf maken mijn schilderijen een indruk die rust uitstraalt.

 

 

Minie Schreurs

Hoevelaken

Je bent zaterdag en zondag van harte welkom in mijn atelier. Mijn schilderijen zijn kleurrijk. De onderwerpen zijn divers. Het varieert van mensen tot architectuur, van bloemen tot landschappen tot dieren. Maar ook abstract werk heeft mijn intersse.

Atelier Edith Geleijn

Zutphen

Hersart

Arnhem

Ik werk alleen of met cursisten.

Er wordt in zachte en harde steensoorten gewerkt

Wij laten ons vooral leiden naar wat de steen ons wil geven,door te kijken en dan een verbinding aan te gaan met de steen.

Atelier

Vorden

Aaf schildert het doek eerst zwart, om daarna met dunne kleurensluiers van donker naar licht te gaan .

Het behoudt van de werking van alle kleuren is daarbij van groot belang.

Zo ontstaan spirituele schilderijen die een beroep doen op de fantasie van de kijker .

Ron van der Werf

Apeldoorn

Ervaar de kunst van Ron van der Werf, koffie staat klaar. Wees welkom. 

Titels ontbreken bij de schilderijen. De interpretatie wordt aan de kijker overgelaten, waardoor de mogelijkheid geboden wordt iets te ervaren van de essentie en tijdloosheid die uitstijgt boven de vragen van de waan van elke dag. Al schilderend vertelt hij verhalen over de balans en onbalans in de wereld, zijn wereld.

Meer Info:  

Website: www.ronvanderwerf.com 
E-mail: r.werf1@upcmail.nl 
Tel: 055-5409435 

Marijke Bruin

Arnhem

Bij mij ben je aan het juiste adres voor prachtige olieverfschilderijen, papierwerken met een intrigerende kleurreflectie en kleurrijke colliers.

Ik verwelkom je tijdens het Landelijk Atelierweekend graag in mijn fijne atelier dat gelegen is op het oude Kema terrein (nu Arnhems Buiten). Een prachtig park met oude bomen en industiele jaren'30 bebouwing. Leuk om ook even over het terrein te wandelen!

Waar gaan mijn schilderijen over?
Mijn werken zijn abstract en monumentaal met oog voor detail. Structuren en patronen uit de natuur en wetenschap zijn het thema in mijn werk.
Ik hou van de geur van lijnolie en olieverf, het mengen van de juiste kleur, experimenteren met vorm en kleur in een schilderij, fine-tunen, net zo lang tot het goed is. De kleur ultramarijn blauw komt vaak terug in mijn schilderijen en papierwerk. Er zijn zoveel prachtige verschillende gradaties in deze kleur blauw.

Colliers/Kettingen
Ik vind het heerlijk om buiten de gebaande paden te treden met mijn werk, nieuwe technieken uitvinden en gebruiken.

Op dit moment maak ik bijzondere colliers van gegoten latex. Ik wordt blij van de fragiele, gekleurde bloemblaadjes, die ik één voor één met de hand op kleur breng en giet. Mijn klanten zijn lovend over de colliers. Ik verkoop ze voornamelijk aan de klanten in V.S..De colliers vind je op mijn persoonlijke website.

Cursussen en Workshops

Ook geef ik cursussen in mijn eigen studio en in de zomer ook vaak in het Sonsbeek Park in Arnhem.

Voorbeeld van cursussen: Abstraheren, zentangle, teken- en schilderen (buiten én in de studio), kleuren voor volwassenen en een cursus illustreren.

Zie ik je op 4 of 5 november in mijn atelier? Ik zou het erg leuk vinden!

 

Galerie Tactiel

Ingen

 

Tactiel is een galerie voor hedendaagse beeldende kunst. De galerie presenteert autonome kunst van een 10-tal kunstenaars in uiteenlopende disciplines : o.a schilderijen, fotografie, keramiek, glas, grafiek en sculpturen. Zij maken werk dat raakt.

Galerie Tactiel ligt op een prachtige locatie in Ingen aan de Rijn en is op afspraak te bezoeken. Buiten de vaste locatie in de Betuwe is galerie Tactiel ook een platform voor kortstondige exposities op verrassende locaties. 

De kunstenaars van galerie Tactiel:

Ad Arma

Mus

Nellie de Mulder

Lieke Smits

Anneke Hermkens

Gerrit van Meurs

Mark Verdoes

Bert van Santen

Thea Vos

Mieke de Waal

Quraiseh

Glasatelier Glasario

Culemborg

Kunstatelier Riartistic

Apeldoorn

Mijn atelier ben ik gestart in 2003.

Schilderen is altijd mijn grootste hobby geweest. Wat ik maak is heel divers en bij abstract werk laat ik mij meestal leiden door kleur en gevoel.

Naast het maken van eigen werk, schilder ik ook in opdracht.

Daarnaast geef ik ook schilderlessen waarin ik iedereen persoonlijk begeleid.

In mijn atelier zijn schilderijen te zien die ik in de afgelopen 30 jaar geschilderd heb.

Abstract, figuratief, met acrylverf en olieverf.

Portretten van mens en dier.

atelier klein beekhoven

Nijkerk

Het atelier is open evenals de binnenexpositieruimte. Uiteraard kunt u ook in de boerderijtuin beelden bewonderen.

Studio 00.10 (en illustratiestudio Anne Luchies) - Ateliergebouw B46

ARNHEM

Anne Luchies maakt monotypes die vaak wat weg hebben van rotstekeningen. In de monotypes is vaak duidelijk de voorliefde voor knokige vormen te zien. Bokjes, hazen, berken vormen vaak het onderwerp.

In het dagelijks leven is Anne Luchies illustrator en infographicmaker en wisselt graag af met het maken van vrij werk.

Frisse en snelle illustraties en heldere infographics met de hand gemaakt -oostindische inkt, gouache, monotype- of met computer -programma’s als illustrator, photoshop-. Specialisme: illustraties voor magazines, jaarverslagen, kranten, folders, vaktijdschriften, gebruiksaanwijzingen, websites en educatieve projecten. Daarvan meer op anneluchies.nl.

Hanneke Vermeulen Ateliergebouw B46

Arnhem

Fotografie & mixed media

Een dag in het atelier 14-02-2017

Vandaag was het een mooie, zonnige dag in het atelier. Ik heb verder gewerkt met de tak die ik bij de treurbeuk gevonden heb. Ik legde de tak in de zon en tekende de schaduw die steeds een stukje opschoof. Daarna zette ik de tak naast de tekeningen die ik al eerder gemaakt had en fotografeerde de tak, zijn schaduw en de tekeningen samen. Toen kon ik het niet meer houden en MOEST ik naar buiten naar het eerste lentelicht. Na de wandeling stond de tak in een ornament van het laatste zonlicht. 

 

CaroArt

Apeldoorn

Mijn atelier is sinds kort gevestigd bij Kleur in Apeldoorn. In dit lichte atelier heb ik de ruimte om te scheppen en te creëren. Mijn werk gaat voornamelijk over landschappen en de bezieling daarvan. Het pure gevoel wat ik krijg bij het zien van een landschap fascineert mij en zet mij aan tot schilderen. Ik combineer natuurlijke elementen zoals vilt, wol, en roest in de compositie van mijn landschappen en probeer deze te integreren, om zo tot een mooi samenspel te komen. Door te werken met steeds verschillende materialen is het altijd weer spannend hoe de uitwerking is in combinatie met kleur en verf. Momenteel ben ik aan het experimenteren met vilt en zijde op doek. Het vilten is een intensief proces, waarbij je kunt werken naar verschillende oppervlaktestructuren. Juist deze structuren sluiten mooi aan bij de diverse landelijke aspecten.

Momenteel ben ik ook veelvuldig aan het exposeren. Vanaf 30 september a.s. kunt u een deel van mijn schilderijen ook bewonderen bij The bodyhouse in Huizen. www.thebodyhouse.nl . Ook in het najaar zijn mijn werken verder te zien bij de Riwis locatie PWA laan, en in de toekomst ook locaties Brummen en Eerbeek.

Tijdens het landelijk atelierweekend zal ik in het atelier ook demonstraties geven in acryl pouring medium en de technieken daarvan. 

De Sleutelwerkplaats

Zutphen

In De Sleutelwerkplaats zijn tijdens het atelier weekend 5 verschillende ateliers te bezoeken.

Atelier Glasmonster

Het atelier van Frank Looman door middel van Glasfusing, Zandstralen Glas in Lood en Tiffany maakt hij glasobjecten, die vaak bruikbaar maar vooral ook mooi zijn om naar te kijken.

Glas fascineert al door zichzelf het is een vaste stof en toch heeft het ook eigenschappen van een vloeibare stof. Het verspreid het licht op fascinerende wijze.

Voeg daar een mooie vorm en kleur aan toe en er ontstaat een boeiend object. Enkelen daarvan zijn te zien in zijn atelier. Glas is ook zeer mooi te combineren met metaal, hout en steen. Te plaatsen in een gebouw of tuin.

Het atelier van Linde Leijh

In haar atelier vind je maquette fotografie, geborduurde schilderijen en schilderijen op hout. Licht, schaduw,en perspectief zijn belangrijke elementen in haar werk. Ze is geinteresseert in de verschillende manieren waarop je 3-dimensionale wereld kan omzetten naar 2-dimensionale en andersom. Naast haar werkzaamheden als beeldendkunstenaar verzorgt ze samen met collega Nicolette Berendsen de cursus 'Woord in Beeld' waarbij de kunstenaar een eigen prentenboek maakt.

Camille-Maj-sieraden

Het atelier van Sarah Westerink. Haar sieraden staan voor eigenheid, voor mooi en bijzonder. Deze goudsmid haalt inspiratie uit de natuur en uit de materialen zelf en verwerkt in sieraden van ondermeer goud, zilver en edelstenen. Voor verdere informatie zie de pagina van Camille-Maj op deze site.

Hoofdkantoor Bijzaken

Het atelier van Nicolette Berendsen. Een rijk gevuld kunst-labaratorium, er zijn verschilende projecten te bekijken o.a. "In naam der koningin, een ABC voor de Bij" Voor verdere informatie zie de pagina van Hoofdkantoor Bijzaken op deze site.

Atelier Maan Kroon

Het atelier van Andrea van der Werff. In het atelier wordt geëxperimenteerd met verschillende materialen en technieken. Het werk is vaak kleurrijk, zowel abstract als figuratief. Je vindt er schilderijen, tekeningen, etsen, sieraden van klei en glas, kunstkaarten en collages. www.maankroon.nl

 

Marieke Laverman | Atelier

Westervoort

Het Atelierweekend is een mooie gelegenheid om te komen kijken in mijn atelier dat gelijk ook cursusruimte is! Er wordt met veel enthousiastme getekend en geschilderd. Mijn eigen stijl ligt tussen realistisch en abstract in. Ik schilder zelf de laatste jaren veel bloemen en stillevens, maar dat betekent niet dat cursisten dat ook moeten doen. De één gaat zijn (of haar) eigen gang, de ander komt om les te krijgen. 

U bent van harte welkom!

Jente Bagchus en Bart van Oijen

Zutphen

Lyrisch abstracte acrylschilderijen, gemengde technieken en diertekeneningen ( Bart van Oijen) en keramiek (Jente Bagchus).

Zie ook www.jente.exto.nl .

 

Onder de Mansarde - bronzen sculpturen van Anne-Marie Perquin

Beek

Schilder atelier en school Marian Merk

Hummelo

Met olieverf leren schilderen in de traditie van het oude ambacht. Dat kan in de schilderschool van Marian Merk. In het atelier vindt u een expositie van stillevens, portretten en landschappen.

Atelier Vincent

Lochem

Schilderijen in diverse technieken.

Met o.a. Wabi Sabi techniek, paraffine pigmenten en olieverf.

Mixed media met textiel.

 

Anpalante

DOETINCHEM

keramische objecten. Ik haal mijn inspiratie uit de mens en de natuur.  

Ik werk graag met felle kleuren ,meestal in combinatie met zwart.

Daarnaast bewerk ik objecten met stippen van groot naar klein.  heerlijk om te doen.

Het vergt wel heel veel geduld. Ik ben dan even in een andere wereld en vergeet alles om me heen.

Atelier Nicole Karrèr

Zutphen

Ateliergebouw B46 Moniek Nooren

Arnhem

Stenen, hout en ander materiaal in de ruimte een duidelijke ‘stem’ geven, ofwel duurzaam vorm geven aan levensenergie; dát is wat ik doe. Mijn sculpturen nodigen de beschouwer uit tot eigen interpretaties. Ze zijn door figuratieve abstractie tot stand gekomen waarbij het vooral gaat om onderliggende principes van de werkelijkheid. Kunst kan zo ‘iets’ onder de oppervlakte van de geest tot trilling brengen, iets waarop het aanhaakt.

"In de kunst is eenvoud geen doel, maar men komt door het benaderen van de ware betekenis van de dingen, ondanks zichzelf, tot eenvoud." Brancusi

Sonja Zeilmaker

Apeldoorn

Kom kijken in mijn atelier; Atelier De Bonte Ezel! Het atelier is mijn werkruimte, maar vooral ook lesruimte. Een fijn, licht en ruim atelier waar ik schilderles geef in acryl-, olie- en aquarel. Ik ben tijdens het atelierweekend zelf aan het werk aan een groot schilderij. Om 14.00 en 16.00 uur geef ik uitleg (demonstratie) en dan mag je ook zelf aan de slag. Het wordt vast en zeker leerzaam en gezellig.

Als het even kan, ben ik dagelijks in mijn atelier te vinden. Ik maak er grote, en kleine schilderijen, gebruik verschillende materialen, schilder realistisch, maar ook abstract. Spelen met onderwerp, compositie, materialen en kleuren; ik ga niets uit de weg. Aquarel vind ik fascinerend, acryl verrassend en olieverf verrijkend.
Mijn atelier bruist van creativiteit. Mensen raken er geïnspireerd en verleggen hun grenzen. Een fijne plek om heerlijk te werken!

Van harte welkom!

Bezoekers ontvangen een kortingsbon van € 10,00 voor deelname aan de workshop 'Er zit herfst in de lucht' op zaterdag 11 en 18 november 2017. 

www.sonjazeilmaker.nl 
Telefoon: 06-23444740
E-mail: zeilmakersonja@gmail.com 

 

Dorien plaat

Gorssel

Het werk dat ik maak bevraagt de kijker. Sommigen zien er humor in anderen voelen zich door andere emoties geraakt maar raken doet het jou. Oppervlakkige beschouwing is niet mogelijk. Mijn werk is te zien bij diverse galeries en ook op kunstbeurzen als KunstRAI, Art Brussel, Coda museum,galerie Den Haag, Nasty Alice(eindhoven) e.a.

In september bij Kunst en Klassiek aan de vaart in Assen en Oktober bij Art for Animals Sake in Amsterdam.

Van harte Welkom

 

Ellen Grote Beverborg ateliergebouw B46

Arnhem

Veel nieuw werk dat nog nooit getoond is!!!! ook enkele iconen.

 

 

Atelier B46 Sigrid van Amerongen

Arnhem

José van den Tweel - vd2L keramiek

Nijkerkerveen

Al  enige tijd maak ik keramiek werkstukken die te maken hebben met (oude) industrie en bedrijfsgebouwen. De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen is wat mij aantrekt. Maar ook het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.


De meeste werkstukken worden voorzien van een sinter-engobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen.


Mijn inspiratie haal ik  uit oude (bedrijfs)gebouwen en fabrieken in mijn omgeving, maar ook op vakantie of via internet. De wereld is mijn zoekgebied.


Naast keramiek maak ik grafiek en recent werk ik ook met glas.

 

 

HOOFDKANTOOR BIJZAKEN

Zutphen

HOOFDKANTOOR BIJZAKEN is het schat-eiland-atelier van schrijver/kunstenaar Nicolette Berendsen. Het is er rijk gevuld met op akkers gevonden scherven en andere materialen, die een bron vormen voor de verschillende kunstprojecten. 

Het boek "In naam der Koningin, een ABC voor de Bij", is het meest recente werk van Nicolette Berendsen. Het eerste exemplaar is de afgelopen zomer tijdens de Biënnale aangeboden aan de Koningin van Zutphen, de vrouwelijke Burgemeester. Het heeft een gevaarlijke Bijvriendelijke, Bestuivende werking en zal tijdens de open atelierdagen een centrale rol innemen in het Hoofdkantoor Bijzaken.

In dit atelier en het aangrenzende atelier van kunstenares Linde Leijh wordt sinds jaren eveneens de cursus Woord in Beeld gegeven, waarbij cursisten een eigen boek maken in Woord en Beeld. Ook enkele van deze boeken zullen tijdens de open atelierdagen in dit atelier te zien zijn. Zo kan men een goede indruk krijgen van de cursus. 

Atelier Engelhard

Zutphen

Ad van Dingenen

Arnhem

Ad van Dingenen

Zijn hedendaagse kunst heeft een innovatieve uitstraling!

Zijn kunstwerken lijken op het leven ...

Met zijn werken wil hij mensen inspireren om kracht, kleur en passie te ontdekken, te inspireren om deze kenmerken in zichzelf te vinden wanneer ze kijken naar zijn kunstwerk.

De werken zijn glad, maar niet gepolijst, rauw en puur, maar niet ruw; ze zijn levendig en soms turbulente, maar zonder storende lawaai.

" Donkere tinten zijn nodig om de heldere kleuren eruit te laten springen, zodat deze kleuren kunnen schitteren en sprankelen tot hun maximum".

Tijdens het atelierweekend is iedereen van harte welkom in zijn atelier.

Voor koffie of thee wordt gezorgd.

 

Voor verder informatie : www.advd-art.com

Facebook: advan.dingenen

Email     : ad@advd-art.com

Tel         : 06 45403485

Ook is Ad van Dingenen aanwezig tijdens De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein 10 en 11 November. Daar exposeert hij met Graphics, sculpturen van aluminium, kristal en hout.

Atelier Warnsveld GGNet

Warnsveld

 

Atelier Warnsveld toont bijzonder autonoom werk van deelnemers die intern of ambulant in behandeling zijn bij GGNet. Van heel expressief tot secuur, van bijna kinderlijk tot realistisch.

Atelier Warnsveld GGNet is onderdeel van de dagbesteding van GGNet. GGNet is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het oosten van Nederland.

 

Atelier 21, Sonja Meijer

Zutphen

Galerie PS20 (Menno Vos, Bert Diks, Wilma Keller)

Apeldoorn

In Galerie PS20 zijn de ateliers van Menno Vos en Wilma Keller te zien. Samen met Bert Diks vormen zij het Kunstcollectief PS20.

Tot de vaste collectie van Galerie PS20 behoren de schilderijen van Menno, Wilma en Bert. Wilma beschildert tevens vazen en schalen.

Daarnaast zijn in dit weekend in de galerie tentoonstellingen met schilderijen van Adrie van de Ven en Marianne Breugelmans.

Van harte welkom!

Meer info:

www.mennovospaintings.nl 

www.wilmaw-keller.nl

 

Kunst op de Hoek

Zutphen

Kunst op de Hoek is een collectief van een aantal kunstenaars dat in een leegstaand winkelpand in het centrum van Zutphen een expositieruimte heeft ingericht. Het collectief bestaat uit Els Bottema met keramiek, Cornel Pepers met schilderijen, Monique Bosch met bronzen beelden en Sandra van de Griendt met tekeningen en bewerkte foto's. 

Karen van Dooren

Nijmegen

Schilderijen, taxidermie, tekeningen en objecten.

Website wordt bijgewerkt. Kom gerust later nog eens kijken!

Lys Vosselman

Arnhem

Ateliergebouw B46 Marjolein Koot

Arnhem

U bent van Afbeeldingsresultaat voor hartjee welkom in mijn Atelier dit weekend! Naast mijn atelier kunt u op deze prachtige locatie nog 13 ateliers bezoeken: er is dus genoeg te zien en te beleven op dit adres!

Mijn werk bestaat uit papierknip-en snijwerk en monotypes (druktechniek). Wat herhaaldelijk terugkomt in mijn werk zijn organische vormen, het thema ‘natuur’: planten, bloemen en dieren.
Ik ben poëtisch ingesteld en streef naar het verbeelden van schoonheid. Voor mij hangt schoonheid samen met harmonie, poëzie en lichtval. Wilt u weten wat u te wachten staat? Neemt dan vast een kijkje op mijn website of op de Facebookpagina 'Atelier marjoko'.

Zelf ook graag creatief bezig? Beide Atelierdagen kun je een mini-workshop Papercut volgen. Ook voor kinderen!

Gebouw B46 staat op het prachtige terrein 'Arnhems Buiten' waar u gratis kunt parkeren. Vanuit Arnhem centrum is Arnhems Buiten ook goed met de fiets (10 minuten) en het OV te bereiken: de bus stopt 'voor de deur'.  Arnhems Buiten is een aantrekkelijk business park met een diversiteit aan gebouwen, waaronder enkele monumentaal, in een parkachtig landschap. Het groene karakter maakt het tot een heerlijke plek om te werken. De schoonheid van het park wordt versterkt door de monumenten, kunst, zeldzame bomen en uitgestrekte grasvelden.

Heel graag tot 4 en 5 november!

Hartelijke groet, Marjolein Koot 

http://marjolein-koot.nl/ 

Atelier Marjoko: creatieve workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Projecten op scholen, Kinderfeestjes, Personeelsuitje

 

Oene Gerritsma

Arnhem

Mijn werk varieert tussen toegepaste en autonome kunst. Ik maak lampen sieraden en gebruiksvoorwerpen. Hierbij zoek ik naar wat het object met ruimte en licht doet, letterlijk en niet letterlijk. Ik bedoel met 'niet letterlijk', hoe het op ons uitwerkt hoe het licht en ruimte in onze waarneming geeft. De magie waarmee dat met ons communiceert is voor mij de belangrijkste inspiratie. 

Arnhems Buiten atelier, gebouw B 46, atelier 1017

Arnhem

Annemarie van Balen/ Arnhems Buiten/ Gebouw B46/ruimte 3010

Arnhem

Wat ik laat zien tijdens dit weekend is het werk dat ik heb gemaakt sinds ik in 2016 mijn atelier in B46 heb betrokken, een geweldig gebouw in een groene omgeving. Op de derde verdieping bevind je je tussen de boomtoppen en kijkt uit over de Rijn.

Ik maak grote (en kleine) inkttekeningen/schilderingen van schaduw, licht en de ruimte daartussen . Vooralsnog is alles blauw. Een aantal werken is ontstaan naar aanleiding van  elementen van het gebouw.

Welkom!

Er doen 14 kunstenaars mee op deze locatie en parkeren is geen probleem(gratis).

Atelier 33

Beekbergen

Atelier V

Almen

Jacqueline van Munster is afgestudeerd aan de Academe voor Beelden Vorming in Tilburg. Haar werk is altijd thematisch. Op dit moment werkt zij vanuit het thema: herinnering. Jacqueline werd geboren als een deel van een drieling, drie meisjes.  Met beeldcollage associeert en combineert zij. Herinneringen buitelen over elkaar heen, sturen je een bepaalde kant op om toch weer een ander verhaal te laten zien dan eerst gedacht. Het is een boeiend spel wat nog lang niet is uitgespeeld. 

MR-ontwerp | Erica Welling | Atelier 2

Heveadorp

MR-ontwerp | Erica Welling werkt vanuit een klein atelier in Wageningen en een groot atelier in Heveadorp (tussen Doorwerth en Oosterbeek). Het grote atelier is gevestigd in (de helft van) de voormalige gymzaal van een oud schoolgebouw (in cottagestijl) en is tijdens het Landelijk Atelierweekend open voor publiek. U bent op zaterdag 4 en zondag 5 november a.s. tussen 12 en 17 uur, onder het genot van een hapje en drankje, WELKOM aan de Middenlaan 47 te Heveadorp.

Met nieuw werk en werk van gastexposant Birgit Pedersen (zie ook www.birgitpedersen.nl).

Alvast voor SINTERKLAAS en/of KERST: kunst voor een aantrekkelijke prijs! 

Annemarie Gorter

Apeldoorn

Annemarie Gorter, Schilderijen, Olieverf, Grafiek en Aquarel
kijken, kopen, huren, lenen of een opdracht geven.

Voor mij is tekenen, schilderen, (grafisch) ontwerpen, etc. een natuurlijk proces;  een manier van denken die zich in verschillende vormen uit.

Mijn onderwerpkeuze is divers. Zo vindt u bij mij schilderijen met vogels, landschappen, luchten, abstracten, portretten, etc.

Kenmerkend voor mijn werk zijn: de losse toets en het heldere kleurgebruik.

gegevens:

Kastanjelaan 23
7316 BM Apeldoorn

T. 055 576 76 27

www.annemariegorter.com

info@annemariegorter.nl

Atelier HES H40

Arnhem

Atelier met Stip

Lochem

Astrid Bakkum (1968)  is geboren in en getogen in Noord-Holland en woont sinds 9 jaar in Lochem.  

Het werk van Astrid is divers; ze combineert figuratieve en abstracte technieken. Zij onderzoekt verschillende materialen; acrylverf en mixed media ( mediums, pasta, collages). Kenmerkend is de gelaagdheid in het werk, soms glacerend dan weer verdikte sporen van het paletmes. Haar kleurgebruik straalt een warme en prettige sfeer uit. Afwisselend kiest zij voor het grote doek en dan weer het kleinere vlak.

Inspiratie doet zij onder andere op in haar eigen leefomgeving, uit observaties, haar spelende kinderen, vormen in de natuur, aan zee, in het buitenleven in Frankrijk etc. 

Terugkerende thema’s zijn vrouw- en kinderfiguren, dromerige landschapsimpressies, bloemen en servies.

Astrid Bakkum deelt haar passie voor schilderen graag met anderen onder de naam Atelier met Stip. Ze geeft les en workshops aan particuliere en zakelijke groepen vanuit de visie; Door te schilderen leer jezelf en elkaar beter kennen.

Vanaf september jongstleden heeft Astrid haar vaste atelierruimte betrokken in het oude stadshuis in het centrum van Lochem. In de regel heeft zij daar flink wat werk in stock, beschikbaar voor verkoop. 

Tijdens het landelijke atelierweekend vertelt Astrid aan geinteresseerden over haar werkwijze bij het schilderproces en kun je je laten informeren over het cursusaanbod. Tussen de ontmoetingen door schildert zij aan een kunstwerk in wording. 

Top