Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Groningen

ATELIER WEDDERVEER

Wedde / Wedderveer

ik maak schilderijen in acryl, tekeningen en etsen en kleine installaties met poppen- mijn stijl is figuratief/surrealistisch - het drukt emoties uit of wisselwerkingen met de verleiding en/of natuur

Atelier Henk Kraayenzank

Groningen

debbypinto.life

Groningen

Mijn kunstwerken waren altijd onbewust intuïtief en meestal weet ik de betekenis ervan pas na enkele jaren. Sinds ik me er steeds meer in verdiep ontdek ik dat ik nu erg behoefte heb aan helende kunst met positieve uitgangspunten en kleuren. Kunst die dient als herinnering om een positief symbool in stand te houden. Kunst die dagelijks ingezet kan worden.

Alles staat op dit moment in het teken van bewustwording van mijzelf en mijn omgeving en hoe ik verder kan ontwikkelen. De oude gewoontes loslaten en nieuwe gewoontes creëren en omarmen. Ik heb kunst gebruikt om te genezen van mijn angsten, onzekerheden en perfectionisme. Je hebt veel moed en lef nodig om een positieve verandering in je leven te maken. Accepteren van alles wat goed en fout is hoort daar ook bij. In deze chaos heb ik geleerd om orde te creëren.

Atelier kunstuitleen Carla de Winter

Groningen

Atelier Nelleke Allersma

Groningen

Het beeld "Elfstedentocht" ontstond naar aanleiding van de vele schaatstochten die kunstenares Nelleke Allersma maakte over kanalen en meren.
Daarbij onderging en observeerde ze de natuur, de (schaatsende) mens en de kosmos.

Bij het vervaardigen van deze sculptuur is er dan ook geen foto of tekening aan te pas gekomen! 
Het ontstond vanuit eigen beleving en innerlijke kracht. Van nabij maakte de kunstenares de beroemde Elfstedentocht marathons mee en signaleerde de magie er van. 

De vijf afgebeelde figuren zweven lichtvoetig over het ijs en rijden niet met elkaar in de pas,ze zoeken als een eenheid en in vrijheid hun gezamenlijke doel.

Atelier de Beeltenis

Grijpskerk

De kunstenaar Marianne J Jansen studeerde af aan de Minerva Academie ( nu deel Hanzehogeschool Groningen) en werkt als autonoom kunstenaar in haar Atelier De Beeltenis in Grijpskerk. Ze geeft workshops en cursussen in schilderen, tekenen en beeldhouwen. Ze zet mens- en dierfiguren onopgesmukt en puur neer, met forse streken en stevige volumes en een natuurlijke gratie. Haar figuren zijn doorleefd. Het is beslist de moeite waard een kijkje te nemen in haar 200 vierkante meter grote atelier in de oude melkfabriek in Grijpskerk. Meer informatie kunt u vinden op haar LinkedIn Marianne J Jansen en Facebook Atelier De Beeltenis en www.atelierdebeeltenis.nl. T 06 14145206.

Haar atelier kunt u bezichtigen op zaterdag 10.00 - 17.00 uur  en zondag van 11.00 - 18.00 uur.

Stien

ALTEVEER GN

Beide dagen ook te zien:

keramiek Gretha Koiter-Breedveld

sieraden Jantien Meijer

Atelier Anja Lensen

Niezijl

Info werk Anja Lensen

“ Na de Bob Molenaars' Fashion School heb ik ook de lerarenopleiding Textiele Werkvormen in Amsterdam gevolgd. Voor mijn afstuderen heb ik een kledingobject ontworpen, de camoula. Een accessoire. De camoula komt van de samenvoeging cape, mouw, stola en bestaat uit een kort lijfje, lange col en zeer lange mouwen (soms met ondermouwen). Een camoula wordt gedragen op ‘basis’ kleding. Maar is ook geschikt voor chique gelegenheden.

Al met al vilt ik zo’n 16 jaar. Een mooie techniek waarbij de eigenschappen van wol ten volle worden benut. Ik werk naar een idee/plan waarbij het materiaal leidend is. De uitstraling, sfeer van het resultaat is een verrassing, het gevolg van vorm en textuur. Ik maak textiele objecten, kledingobjecten, accessoires bijvoorbeeld een damestas of bijzondere sjaal. Kleurrijk of ingetogen, afhankelijk van mijn keuze voor de materialen. “.

Voor de expositie "Ingewikkeld" (mei 2017) heb ik verkend welke grote ik aan viltwerk kan maken. Het vilten van een vloerkleed van deze afmetingen was niet eenvoudig. Het uitleggen van de wol had de afmetingen van ca 2 bij 3 ½ meter. Deze krulletjes wol, in het midden van het kleed, is van het gotlandpelsschaap. En meerdere keren lok voor lok door mijn handen gegaan want, een vacht vol strootjes, een enorm stinkende vacht, maar een o-zo mooie vacht vol met prachtige krullen, wat een rijkdom!  

De conclusie: "Dit kleed is voor mij heel goed te doen! Er is nog ruimte voor groter …. "

Flos Pol

Kloosterburen

 

Schilderijen, werken op papier, natuurwerken en objecten

Ik schilder vanuit verbondenheid met de natuur. Het is mijn directe inspiratiebron waarin cycli van groei, bloei en vergankelijkheid een belangrijke rol spelen. Details van structuren en patronen die zich telkens vernieuwen in de seizoenscyclus, herschep ik op doek, papier, objecten en in natuurwerken. 

Ik blijf me verwonderen over de schoonheid van aangespoeld zeewier, een uitgebloeide bloem, zaaddoos, blad, stengel en siergras. De eenvoud van die schoonheid wil ik in mijn werken laten zien. 

Van harte welkom

za en zo van 13.00 - 18.00 uur www.flospol.nl

In 2018 is mijn werk te zien tijdens: 27e editie Kunst aan Huis Lauwerslandroute 10/11 mrt en 17/18 mrt - Huntenkunst Ulft, 25/26/27 mei

 

Atelier Jessica Lelieveld

Lauwerzijl

Momenteel ben ik bezig met een serie wandobjecten van keramiek op vilt.De voorstellingen zijn zowel abstract als figuratief.

Ik maak tevens raku gestookte keramische kommen, geinspireerd door mijn woonomgeving.

Daarnaast verbeeld ik op meerdere manieren bomen omdat ze fascinerend zijn.

Bas-is Atelier

Groningen

Onder de bedrijfsnaam Bas-Is Atelier maakt Maria Koijck ruimtelijk werk en Ron Glasbeek schilderijen in het atelier aan de Oostendeweg 36 op industrieterrein Winschoterdiep te Groningen. De Galerie is gevestigd in Pluimerstraat nr.15. Met haar ‘community’-projecten wil Maria mensen bewust maken van de mogelijkheid om afval als materiaal te zien dat hergebruikt kan worden. Zo maakte ze grote beelden van schroot en petflessen met communities in Vermont(USA), Port Alfred(Z-Afrika), Florianopolis(Brazilië) en Casablanca(Marokko). Ze maakt daarnaast autonoom werk van schroot. Ron werkt eveneens thematisch en laat onder de noemer ’Berookte Beelden’ een ander gezicht zien van Roma en Sinti gemeenschappen in Europa. Hij exposeerde o.a. in Herinneringscentrum Kamp Westerbork, bij de Europese Commissie in Brussel en in het Museum voor Romacultuur in Brno/Tsjechië. Tijdens het Landelijk Atelierweekend wordt recent werk van beide getoond.                   

 

 

Top