Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Noord-brabant

Herman Coppus

Ravenstein

Kunstwerken van Herman Coppus

Ritme, structuur en patronen zijn de basiselementen in het werk van Herman Coppus.
Vaak is het werk als reliëf opgebouwd uit papier maar ook andere materialen zoals, glas transparante folie’s, metaal of hout kunnen toegepast worden.
Al het werk is geometrisch abstract. 
In de papierreliëfs speelt licht en schaduw een belangrijke rol. 
Ook kan kleur  toegevoegd zijn in de reliëfs, direct of indirect middels kleurreflectie.

Atelier/Galerie Golnaz

Veldhoven

Sinds 1990 houd Ik me bezig met schilderen op zijde naar eigen ontwerp voornamelijk shawls die alle op hun eigen wijze een uniek stuk kunst zijn wanneer ze gedragen worden.

Ik ontwikkelde andere richting. Het werken met edelstalen; zilver, goud, bronz en edelstenen trok mij het meest. Ik voegde het ontwerpen en maken van unieke sieraden om tevens als kunst te dragen toe aan mijn portofolio.

Natuur, kleuren, vormen en mode inspireren me het meest om tot sieraden als kleine stukjes kunst te komen.

Ik opende in 1992 mijn studio/galerie "Atelier Golnaz" in Veldhoven. Men kan hier mijn verschillende werken zien.

Op 4 en 5 november tijdens de Landelijke Atelier weekend vier Ik 25 jaar jubileum Atelier/Galerie Golnaz. U bent van harte welkome in mijn Galerie.  Goli Hendriks

http://www.ateliergolnaz.art

 

Conny van Acquoy

Beek en Donk

Geinspireerd door Schotland, realisme en het magisch realisme.

Van Landschappen tot mythe en Legendes.

U bent van harte welkom om onder het genot van koffie en koek, bij mij thuis in het atelier, een kijkje te komen nemen. 

Pop-up store ART Leo Schepens

Oirschot

Het werk van Leo Schepens brengt ons in contact met de oeroude archetypische stroom van beelden en symbolen. Laag over laag, haast als de verstrijkende tijd zelf, brengt hij tekens en symbolen bij elkaar. Oude lagen schemeren door, de aardkleuren zijn warm en rijk. Hij mengt verschillende materialen zoals zand, kaolin, mergel, pigmentpoeder, bladgoud, acrylverf tot reliëfmatige vormen. Hierin plaatst hij oude en nieuwe tekens. Sluiers inkt, krassen en spatten geven het werk een mystieke tijdsluier. Zijn materieschilderijen doen aan gebouwen denken: afgesleten architectonische vormen die een centrale compositie maken. De geometrische vormen suggereren tempels waar we ons als beschouwer binnenin lijken te bevinden. Tegelijk zijn het plattegronden voor de ziel: de raadselachtige tekens lijken voor ons een soort leidraad. De manier waarop hij de tijd voelbaar maakt, op verstilde wijze roept melancholie op en maakt ook nieuwsgierig.

Maar er is ook lichtvoetigheid. Leo dwingt geen interpretatie af. Hij plaatst bijeen wat hem bevalt, op poëtische gronden.Het tactiele werk zou je willen aanraken, strelen, binnengaan. Zijn werkwijze heeft een ambachtelijk kwaliteit, het is gemaakt met feeling voor compositie, kleur en materialen. Werk dat je niet onberoerd laat.

Galerie Breda Pien heppener en Ton van der Bijl

Breda

Pien Heppener met schilderijen realistisch en surealistisch. 

Ton van der Bijl met schilderijen abstract en epoxy afwerking

Info over schilderlessen en workshops

Maud Quaedvlieg

Breda

Ontmoet Maud!

Het atelier van kunstenaar Maud Quaedvlieg is geopend tijdens het gehele landelijke atelierweekend. Samen met fotograaf Robert Broos, stellen zij hun ateliers voor bezoekers open in het voormalig gebouw van het Orion Lyceum in Breda. In de hal zijn werken van hen beiden tentoongesteld.

Maud toont haar recente werk ook in haar atelier en is persoonlijk aanwezig. In haar atelier treft u schilderijen aan, tekeningen, aquarellen en monotypes. Zij schildert op de rand tussen het figuratieve en het abstracte. Het is een persoonlijke ontdekkingstocht in verf die ook ruimte over laat voor de toeschouwer. Haar schilderijen ogen speels, poëtisch en vrij. Maud heeft een specifiek kleurgebruik.

Maud: "Mijn doek vertelt mij alles, ik ga er een dialoog mee aan. Als ik begin weet ik nog niet wat er gaat komen. Er is geen zekerheid. Ik weet pas achteraf wat het voor mij betekent. Ik creëer chaos op het doek om contact te maken met het niet-denken. Door dit werkproces, ontstaan vanzelf schilderijen. Net als bij een ontmoeting tussen twee mensen, waartussen een band groeit. Door met elkaar bezig te zijn leer je elkaar kennen. Dat is nou het mooie van ontmoetingen.”

Maud geeft in haar atelier tevens schilderlessen gedurende het inloopatelier, workshops en bedrijfsclinics. Zij kan u ook informatie geven over haar schildervakanties in de Ardèche. Zie voor een impressie Maud’s film op www.workshops.maudquaedvlieg.nl

In haar atelier is ook een kleine tentoonstelling van haar cursisten te zien zodat u een goed beeld krijgt over de workshops en het inloopatelier.

Wie meer wil weten over het werk van Maud kijkt op www.maudquaedvlieg.nl

Wilt u meer weten over workshops: www.workshops.maudquaedvlieg.nl

Atelier: Waterloostraat 27, Breda (tegenover het Radius-college)
U kunt parkeren op het schoolplein binnen de hekken.

 

SHE Art Gallery & Atelier Sheesnut Art

Nuenen

SHE Art Gallery

Tijdens dit Landelijk Atelier Weekend opent SHE Art Gallery haar deuren voor publiek en kunstenaars, met een nieuw concept en een frisse kijk op KUNST.

Neem een kijkje in de keuken van het ATELIER van Sheila Haasnoot/Sheesnut Art

Geniet tevens van de splinternieuwe expositie van gastkunstenaars "Capture mt [HE]ART"

Wij verwelkomen u graag in onze stijlvolle galerie aan de Huufkes 34 te Nuenen.

 

Atelier Aquarius

Sint Hubert

Atelier Aquarius

Atelier voor intuïtieve ontwikkeling.

Tijdens het atelierweekend laat Dorette werk zien met het thema "spiegels". Haar intuïtieve werk omvat intuïtieve schilderijen en mandala's geschilderd met acrylverf op doek. Stapsgewijs ontstaan door laag op laag te werken. Elk schilderij vertelt je eigen verhaal, is uniek in zijn soort en speelt zich af in het hier en nu. Het leren beschouwen van eigen werk kan je helpen om tot inzichten te komen en brengt je dichter bij de persoon die je graag zou willen zijn.

Regelmatig zijn er workshops in het atelier, maar het is ook mogelijk om in kleine groepjes zelfstandig te werken aan je eigen intuïtieve ontwikkeling. 

Voor meer informatie kunt u mij gerust even mailen:

dorette-aquarius@hotmail.com

SaraMare

Boxtel

SaraMare richt zich nu op uitvaartwaden die in opdracht worden gemaakt. Naast deze waden en aanverwante artikelen laat ik tekeningen, schilderijen en wandkleden zien. 

In mijn atelier zijn kunst en spiritualiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

 

Atelier/studio Ruth van de Pol

Megen

 

Woonachtig en werkend in Megen, een bijzonder en historisch stadje aan de Maas 

De dagelijkse verwondering, ervaringen in deze (directe) omgeving geven haar inspiratie, zo niet “dwingen” haar elke dag verslag te doen van grote en kleine gebeurtenissen.

Tijdens wandelingen neemt zij waar, verzamelt materiaal, objecten en geluiden, tekent en vertaalt en speelt met hun betekenissen. Dit levert afwisselend concrete, meer associatieve  of organische tekeningen op, foto’s, video’s en soms ook concepten voor ruimtelijk werk.

Tijdens het schilderen zoekt zij gestaag naar een wijze om de de tijdloze fascinatie voor (rivieren)-landschappen op een eigen manier op papier of doek te vertalen. 

Disciplines: tekenen, schilderen, mixed media, conceptueel/ monumentaal, (ruimtelijke) werken, installaties (vrij, projectmatig of in opdracht).

www.ruthvandepol.nl  2017

Van harte welkom in '"de Kunstkamer " en in mijn atelier met hierin recente werken op papier en op doek.

 

Behalve het stadje Megen ligt verderop aan de Maas ligt nog een historisch stadje: Ravenstein. Herman Coppus stelt tijdens de landelijke atelierdagen ook zijn atelier open op Nieuwstraat 4, Ravenstein. Een mooie gelegenheid om een combinatie te maken van het bezoeken van de ateliers en beide "pareltjes" aan de Maas.

 

Kunsthoven op De Plek

Eindhoven

Kunsthoven exposeert en stelt speciaal dit weekend haar atelierdeuren open in het prachtige bedrijf verzamelpand "De Plek" te Eindhoven. www.deplek.nu Wij promoten ons op facebook Kunsthoven en op de website van Kunsthoven en www.affre.nl.

Onze huidige kunstenaars zijn Luc Verhaart met stenenbeelden, tekeningen en schilderijen in oa aquarel. Jaap Oomen zijn game-art-tekeningen. Albert Bockholts tekenkunsten. Nelly Fredriksz met tuinbeelden van Paverpol in zeer groot tot minimalistisch. Marijke Kraayvanger met haar schilderijen Maria Catharina vol emotie en passie en de fleurige schilderijen van de onbewuste kunstvorm van Everjanneke.

Iedereen is gratis welkom en heb je zelf interesse om ons eens mee te laten denken in de kunst en kleuraankleding van jouw onderneming, dan contact met Everjanneke. Wij inspireren graag.

Vind "De Plek" en kom genieten van de koffie, thee in de sfeer van de pianomuziek van Susan Johnson!

Gezellig, tot ontmoeten! 

sri-keramiek

Dorst

Handgevormde en gedraaide keramische vormen, soms een combinatie van deze twee technieken zoals de  kleurige vogelhuizen geïnspireerd op Hundertwasser.

In een sfeervolle tuin en atelier.

Gunterpaintings

Roosendaal

Ik heb in de loop der jaren diverse stijlen ontwikkeld maar ze hebben gemeen dat ze in lagen zijn opgebouwd waardoor er een verweerde vintage "look" ontstaat. 

Mijn grafische achtergrond spat er meestal vanaf, kleuren bijna nooit rechtstreeks uit de pot maar gemengd zodat er fijne nuances ontstaan. Portretten en abstracten zo verschillend en toch zo goed samen.

Tat-Art

Breda


Tatjana Korchagina  (TAT)

Welkom bij mijn atelier die tijdens landelijke atelierweekend is geopend!

Ik werk in een prachtig ateliers pand "Electron", die bevind zich in de buurt van station van Breda.

Schilder ik meest met olieverf en speel graag met structuren en texturen.

Op mijn doek zie je vaak mensen, individuen, sterke, ondeugende vrouwen in een beweging taal.

Deze kleed ik in allerlei stoffen, soms gemaakt van andere materiaal,zoals  een deel van natuur.


Zo  loop op de grens van tegenstellingen:

 innerlijk en uiterlijk,
 expressief en lyrisch,
 serieus en baldadig.

In mijn atelier geef ik ook de schilderlessen voor volwassenen in de groepen van 5-7 cursisten van verschillende niveau. 

Centraal staat de individuele benadering van elke cursist.
Met verschillende materialen en onderwerpen worden zowel de technieken als eigen interesse en richting ontwikkeld. 

Tijdens of na elke werksessie zijn er een aantal analytische besprekingen.

 http://tat-art-class.nl

 

 

Autobiografie:

Werd in 1959 geboren in de Oeral, Rusland.

Daar ontving ik mijn eerste opleiding (1975-1979)

Sedert 1991 woon ik in Nederland.
Studeerde af (1993-1998) aan de Academie voor Beeldende Kunsten St.Joost in Breda.

 

Patriz

Oisterwijk

De inspiratiebron waaruit mijn beelden onstaan is verbonden met het menselijk perspectief, mens dier en natuur. In mijn kunst is sprake van een voortdurende interactie van verschillnende invloeden, waarbij mijn nieuwsgierigheid mij altijd drijft tot onderzoek naar achtergronden en historie. Ik heb een sterke voorkeur voor gebruik van traditionele materialen zoals klei, brons en een diversiteit aan metalen.

Naast het maken van beelden heb ik me gespecialiseerd in het maken van unieke keramische producten.

CV . Opleiding Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg 1994-1997

Afgestudeerd in de driedimensionale richting, kunstbeschouwing, kunstgeschiedenis en filesofie.

Atelier 1888

Schijf (gemeente Rucphen)

In Atelier 1888 is werk te zien van Rick van Strien en Katja Tempelaars.

Rick van Strien is in 2016 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Hij was begin dit jaar ' artist-in-residence' in het Van GoghHuis in Zundert. Rick wil een moment vastleggen, het (on)eindige weergeven. Met als enige verlangen grip op de tijd te krijgen. Bang om te vergeten, misschien om vergeten te worden.Rick omschrijft; ‘ dat zijn werk gaat over zijn perceptie van een ruimte. Het bevragen van onze ruimte. Met veel aandacht voor kleur en licht een verstilling van het moment, het vangen van de identiteit van een plek. De beelden worden getypeerd door vergankelijkheid. Geen gracieuze beelden maar mat, doorleeft en stroeve beelden waar het fijne is verdwenen. Mijn persoonlijke indrukken van de plekken die ik bezoek. De werken zijn een soort dagboek van mijn wandelingen.’
Rick van Strien wil het beeld laten opkomen en weer weg schilderen. Duidelijke vormen vervagen, de beweging blijft bestaan. Hij zoekt een balans tussen toestaan en loslaten. Het enige wat overblijft is een herinnering van het moment. 

De gelaagde keramische objecten van Katja Tempelaars (1994 afgestudeerd FEO Fontys Tilburg) zijn gelaagd met platen klei of met de kneedtechniek groeiend opgebouwd. Inspiratie voor haar werk is de natuur, de materie, structuur, textuur en groei. Haar objecten worden organisch met klei vormgegeven waarin de gelaagdheid een terugkerend beeldaspect is.

Sein Vormgeving (atelier van Nicolette Peters)

Waalwijk

Sein Vormgeving is het kunst- en ontwerpatelier van Nicolette Peters. Nicolette geeft vorm aan identiteit, als grafische vormgever aan de identiteit van startende creatieve ondernemers, als artistiek begeleider aan die van amateur kunstenaars en als beeldend kunstenaar aan haar eigen individuele en universele verhaal.

Bij Sein Vormgeving staat het persoonlijk verhaal centraal, Nicolette helpt startende creatieven om zichzelf op een onderscheidende manier te positioneren, zodat hun werk van betekenis kan zijn in het artistieke veld.

In het atelier stelt Nicolette haar werk tentoon, solo en in combinatie met gast-exposanten, om elkaar(s verhaal) te versterken. Amateur kunstenaars vinden er begeleiding in de zoektocht naar de kern van hun verhaal en kunnen er kunst beschouwen met andere reflective practitioners, ter formulering van hun kunstenaarsstatement. En startende creatieve ondernemers kunnen er terecht voor een 'op het lijf geschreven' bedrijfsidentiteit.

Passions

Roosendaal

 Passions Jewellery Design

De sieraden van Anita Braat zijn meestal organisch van vorm, de natuur is haar grootste inspiratiebron. Zilver en zilverklei vormen de basis. Andere gebruikte materialen zijn  porselein, brons, parels (edel)stenen, drijfhout, olijfhout, (auto) glas en visleer.

Naast een basis in edelsmeden, is ze in de meeste technieken autodidact

De passie om mooie dingen te creëren is haar grootste drijfveer.

Omdat ze vernieuwen belangrijk vindt, is ze voortdurend op zoek naar nieuwe (meestal natuurlijke) materialen om te gebruiken in combinatie met het zilver. Een sieraad moet  “kloppen”.  Dat betekent dat een ontwerp zowel mooi en verassend moet zijn,  technisch goed in elkaar moet zitten, en goed moet voelen.

Hoewel haar stijl herkenbaar is, ontstaan door experimenteren nieuwe combinaties, en blijven de ontwerpen uniek.

Omdat ze alles wat ze leert graag met anderen wilt delen geeft ze cursussen en workshops in haar atelier.

atelier voorts

SINT HUBERT

Welkom in atelier Voorts waar u kennis kunt maken met de schilderijen van Elsbeth Roest en met de fotografische prints en 3D recycle-art van Jan Bastiaans uit Cuijk.

Elsbeth Roest laat recent werk zien; landschappen die opgebouwd zijn met mixed media. Het gaat haar niet om direct herkenbare landschappen maar meer om een beleving die een geabstraheerde vertaling vindt in gellaagdheid en kleur. In het atelier worden tevens de schilderlessen en workshops gegeven.

Jan Bastiaans (Cuijk) laat vooral zijn 3D recycle-art en fotografische prints zien, experimenteel en actueel gezien de overvloed aan petflessen op de wereld. Het 3D werk wordt gebruikt als uitgangspunt voor fotografische prints op bijvoorbeeld aluminium. www.janbastiaans.nl

Atelier René

Eindhoven

Ik teken en schilder al van jongs af aan, ik heb Grafische school gedaan en daarna, opleiding binnenhuisarchitectuur en o.a. vrijtekenen. Naast mijn vaste baan had ik ook een lijstenmakerij en gaf ik ook wel eens workshops, beide door ziekte moeten laten varen, het tekenen en schilderen zat er op een bepaald momet ook niet meer in. Maar nu al wat jaren chronisch ziek zijn en door o.a. NAH (niet aangeboren hersenletsel), toch een mooie bijzondere plek gevonden in het Zorgatelier Eindhoven waar ik met de juiste aanpassingen weer kon gaan schilderen. In het zorgatelier kom ik als deelnemer 4 dagdelen in de week, graag help ik er ook wel eens andere deelnemers die wat hulp en uitleg kunnen gebruiken, mijn vrouw Angelique helpt er ook als vrijwilligster en werkt veelal met mozaiek. 

In mijn werken pas ik ook graag verschillende technieken toe maar ook verschillende materialen. Materialen waar ik mee werk of gewerkt heb zijn pastelkrijt, aquarel, plakkaatverf, olieverf, grafiet, inkt, kleurpotlood en nu veelal met acrylverf. Ik werk zowel met kwasten (aangepast) als met palletmessen. Lichtbeeldhouwwerk heb ik in het verleden ook toegpast, soms komt er nu nog wel eens ietsje van terug in bepaalde werken van nu.

Marleen Revenboer

Helmond

Welkom allemaal in mijn atelier. Nou ja, ik schilder eigenlijk op veel plaatsen en bij voorkeur buiten. Maar dit is de ruimte waar veel schilderijen hangen en ik jullie bij mij thuis kan ontvangen. Daar is ook genoeg plaats om voor jullie te musiceren.

Mijn kunst is kleurrijk. Ik werk met olieverf, acrylverf en aquarel. Ik houd van sprekend en puur. Het is de impressie, de emotie die ik met kleuren wil uitdrukken. De onderwerpen zijn uiteenlopend. Soms heeft het schilderij geen onderwerp.

U bent van harte welkom!

Diana Nooten Art

Drimmelen

Dit bijzondere haven atelier van kunstenaar Diana Nooten Art is alleen op zondag geopend tijdens het landelijke atelierweekend. 

Het atelier is te vinden in de nieuwe haven van Drimmelen, vanuit het atelier heeft u een prachtig uitzicht op de haven en op de rivier de Amer. Een zeer inspirerende omgeving, wat u ook terug zult zien in haar werken.

Ze is zondag zelf aanwezig en laat haar nieuwste werken zien, dit zijn digitaal gemaakte werken uit de serie LiLyLoVe. Maar ook de andere werken (schilderijen) uit deze en andere series zijn dit weekend te zien.

Diana geeft in haar atelier tevens schilderlessen gedurende het inloopatelier, workshops en bedrijfsclinics. 

In haar atelier is ook een kleine tentoonstelling van haar cursisten te zien zodat u een goed beeld krijgt over de workshops.

Het atelier bevindt zich op de eerste verdieping op Cromsteven 6a, op de hoek (Marinaweg) van een grote stallingsloods.

Het is helaas, gezien de trap, niet toegankelijk voor minder validen.

Parkeren kunt u langs de Amer.

Atelier Riki

Nuenen

Lia de Craen Schilderijen

Breda

abstracte schilderijen, beelden, keramiek, textiel, fotografie etc.

Academie Filarski

Schijndel

Expressief abstract schilderijen

Werk op plexiglas, vernieuwende zeefdruktechniek, wabi sabi, werken zonder kwast

 

Atelier Wick Akkermans

BREDA

Beelden, koppen en objecten kunt u zien in mijn atelier. Het idee bepaalt de uitvoering. Die kan in allerlei materialen zijn als hout, gips, cement, brons, kunsthars, was, zelfs in (Edammer) kaas. De schoonheid van het verval is mijn thema.  

Tevens is er in het atelier schilder- en textielwerk te zien van Marie-Jose Kerstjens : mariejosekerstjens.wordpress.com

 

Atelier De Werkplaats

Vught

Atelier Ron Beumer

Waalwijk

Etsen staan al bijna 40 jaar centraal in het werk van Ron Beumer

Etsen is een boeiend en ingewikkeld proces met veel schetsen vooraf, gestoei op zinkplaten, proefdrukken maken. In het verleden zijn maritieme onderwerpen als vuurtorens en pieren ge-etst. De laatste jaren is er veel aandacht voor slapende vrouwen en bomen als iconen.

Toos van de Weijgaert

Roosendaal

Als Wolviltster maak ik van schapenwol en zijde draagbare creaties van vilt.

Van ingetogen en kleurrijke merinowol maak ik o.a. stola's, shawls, kragen, haarbanden en nog veel meer.

Ook voor bijzondere feestelijke gelegenheden ontwerp ik gepaste creaties in opdracht.

Van grovere schapenwol vilt ik wandobjecten, plaids en vloerkleden

Ook geef ik in mijn atelier workshops voor volwassenen en kinderen.

Sjamanitas

Boxtel

Atelier Sjamanitas maakt producten met passie voor LEER.

De natuurlijke vorm en structuur van een vacht zijn de inspiratiebron voor een object. Leer, stenen, houtjes en andere natuurlijke materialen geven mij levensenergie en vormen de bron van mijn creaties. Meest uitgevoerd in toegepaste kunst.

Sjamanitas werkt hoofdzakelijk in opdracht. Ambachtelijk gemaakte tassen kunnen naar wens en op maat geproduceerd worden.

Er zijn ook mogelijkheden tot individuele scholing in het tassenambacht.

 

 

Atelier & Gallery Paul Paintings

Oosterhout

U bent van harte welkom in mijn atelier en galerie, waar u onder genot van een drankje en hapje kennis kunt maken met mijn kleurrijke, abstracte schilderijen.

Ik creëer verbeelding door een mengeling van abstracte en figuratieve elementen, waarbij ik mij graag laat leiden door de begrippen communicatie en energie. De kleuren en bewegingen zijn een deel van het verhaal: vormen zijn  flamboyant en kleurrijk en dagen uit tot communicatie.

Daarnaast zijn in de galerie bijzondere foto's te zien van Krista Simons, die zich bij het fotograferen niet verplicht door enige kaders of beperkingen. Krista: "Fotografie is voor mij, om het met een superlatief te zeggen, niet alleen mijn lust en mijn leven, maar nog meer de kunst van het observeren. www.kristaphotography.nl

Atelier en Galerie Adry

Heusden

Adry's atelier en galerie is de thuishaven van Adry Deekens - van Gorp. Sind s 1989, al 25 jaar dus, is zij gevestigd in het pand HeusdensHoogh in de vestingstad Heusden waar u schilderijen  uit haar werk kan bewonderen. Adry is een kunstenaar die met passie en emotie haar kleurrijke vrolijke schilderijen maakt. Haar muze is de tulp. Adry schildert vanuit haar binnenste en geeft bij elk schilderij haar emotie in de vorm van een gedicht weer. Op Adry's website: www.adry.nl vindt u uitgebreide informatie over Adry en haar werk.

Art-Anja Keramiek

DUSSEN

Mijn Sculpturen, vazen en schalen worden met de hand opgebouwd. De werken ontstaan vanuit mijn gevoel.

Gastexposant Margot van Mierlo toont haar prachtige schilderijen. 

Wij vinden het leuk om over ons werk te vertellen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Atelier Debbie Nijland

Klein Zundert

Tijdens het Landelijk Atelierweekend nodigt beeldend kunstenaar Debbie Nijland u van harte uit een ritje naar het prachtige buitengebied te maken nabij natuurgebied De Pannenhoef  (nog geen 12 km van Breda / 13 km van Etten-Leur) en haar ruime atelier in Klein Zundert te bezoeken. Hier kunt u onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met haar grote expressionistische olieverf schilderijen die geëxposeerd zullen worden en tegen een aantrekkelijke weekendkorting worden aangeboden. 

www.debbienijland.com

www.instagram.com/atelierdebbienijland/

www.facebook.com/atelier.debbie.nijland

info@debbienijland.com

Atelier Ellen Manuel

Tilburg

Kunstcasa

Etten-Leur

In mijn sfeervolle atelier zijn schilderijen en een papier-mache werk te zien.

Ons atelier is een ontwerp van het architectenbureau OSA in Etten-Leur en is gemaakt in een speciaal houtmassief systeem.

Mijn voornaamste discipline is schilderen. De thema's zijn abstracten en wildlife in abstractie.

Ik gebruik overwegend heldere kleuren zodat de werken een contrastrijke uitstraling hebben.

Naast het schilderen maak ik zo af en toe wat 3D werk, zoals een cheeta in papiermache en een leeuwenkop in was.

 

Atelier Marijke Moolenaar

Dorst

Ik woon en werk in Dorst. NB.

Aan huis heb ik een klein ateliertje. Vanaf de jaren negentig volg ik schilderlessen bij verschillende kunstenaars waaronder RIEL uit oosterhout. In Amsterdam volgde ik workshops bij Jan van Well. Mijn werk is geinspireerd op bijv.( on)alledaagse dingen in de natuur, op reizen, in musea of soms zie ik iets op de tv of Netflix. Ik schilder op doeken met afmetingen van  1x1m/1x1.2m,  met olieverf of met acryl.  Meestal abstract of soms met een realistische toets .In het ateliertje staat een vitrine met door mij gemaakte sieraden van rubber en kleine diertjes van giethars of bloemetjes. 

In Dorst exposeert ook Ria Renders met keramiek en is er tevens werk te zien van haar cursisten.

Ook een kijkje nemen in beide ateliers? Beide dagen bent u van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur

Atelier Marijke Moolenaar Galubastraat 19 Dorst

Sri-Keramiek Baarschotsestraat 58 Dorst

 

Robert Broos Fotografie

Breda

In het schoolgebouw van het voormalig ‘Orion college’ hebben beeldend kunstenaar Maud Quaedvlieg en fotograaf Robert Broos beide hun werkplek. 

Tijdens het landelijk atelierweekend exposeren zij in de hal van dit schoolgebouw en stellen zij hun werkplaats open.

Robert maakt documentaire reeksen die hij 'pittig' zwart-wit afdrukt. Hij laat hierin zijn visie op het onderwerp zien.

In zijn zoektocht naar 'ZIJN' bijzonder foto laat hij zich leiden door: de schoonheid van de onscherpte, de gelaagdheid van reflecties en de kracht van schaduwen.

Tevens experimenteert Robert met het combineren van digitale fotografie met (af)druktechnieken uit de beginjaren van de fotografie, de cyanotype, VanDykeBrown en de zoutdruk.

Ook geeft hij workshops en cursussen. workshops.robrofoto.nl

 

Wilhelmien van Dijk-Knapen

Bergeijk

In mijn grafische tekeningen laat ik een andere manier van kijken zien. Het is een onderzoek naar lijnen en vormen. Minuscuul ga ik daarbij te werk met pen en inkt. Het eindresultaat doet meermaals verwonderen.
Dit jaar, in het jaar van het 100 jarig bestaan van DE STIJL heb ik meegedaan met de Stijlparade "Zitten is een werkwoord" naar een uitspraak van architekt Gerrit Rietveld. In mijn atelier is de stoel te zien die ik gemaakt heb voor de Stijlparade. 

Peter Bergenhenegouwen Beelden en Objecten

Sint Hubert

Beelden en Objecten, over en in beweging, of het gebrek eraan.

Werk in brons e.a. materialen.

Zowel op za. als op zo. geef ik meer inzicht in het proces:  beelden in was tot het eindwerk in brons.

Victor Sonna

Eindhoven

The only fence against the world is a thorough knowledge of it.

 

As a child, I had worn-down slippers for shoes. Not daring to show the holes, I remade these slippers into a boat, a car or an island. I invented a new context for each particular slipper, giving it a new identity. Day to day African reality forced me to improvise and to recombine all kinds of materials in order to make new objects. In society we have the tendency to clear up or put a way things that are broken down. As an artist, I use broken down things and discarded materials and re-use them in new contexts, thus creating something that is original. Does its original meaning hold up when it is close to other attributes? Can attributes, when brought together, signify something new. These are some of the questions which have their roots in my African childhood where I constantly had to re-use discarded materials in order to make playthings and toys.

Through my art I want to address issues relevant to contemporary society, and in this manner, encouraging people to start thinking out of the box and move away from their mental complacency. The themes I address in my work include: the questionable drive in our society towards physical perfection and eternal youth; the power invested/infested nature of Language; the way society deals with death; the transient nature of things. The transformative and regenerative power of destruction is my incentive to shake and stir up people’s minds. I do so by alienating them from their set ways and patterns and confronting them with the consequences of their actions.

MIET-air

Beers

Tijdens het Landelijk Atelierweekend zijn een aantal kunstenaars die regelmatig bij MIET-air werken aanwezig en zijn de ateliers en werkplaats vrij toegankelijk. Dit is tevens het laatste weekend dat werken in steen van 27 Nederlandse beeldhouwers te zien zijn. Ga voor meer gedetailleerde informatie naar mietair.com

Hélène Hill

Roosendaal

Kleurrijke werken met emotioneel krachtige lijnen waaruit portret en lichamelijke kunst ontstaat,

Niet met het uiterlijk als doel maar de innerlijke verbeelding.

Vrije werken en werken in opdracht.

Schilderijen op papier en doek.

Materiaal: houtskool, krijt, olieverf en acryl.

Remo galerij

Heesch

de galerij is een boerderij die 165 jaar oud, waarin exposities, workshops, cursussen voor teken en beeldhouwen en allerlei culturele activiteiten plaats vindt

Top