Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Overijssel

Anneke Mensink (Atelier Gebrande Aarde)

Welsum

Anneke Mensink maakt mensfiguren in kunsthars, cement, epoxy etc. Het zijn installaties, series of unieke werken. Beelden voor binnen en buiten

De beelden gaan over de schoonheid van het verval, de imperfecte mens met de huid als metafoor. De huid als grens, een tijdloos landschap

Atelier Erna Futselaar

Almelo, Nederland

Innovatief blijven is mijn uitdaging. Met als grote liefde: porselein.

“Paradox” is een demi-parure, dat wil zeggen een set van sieraden gemaakt om bij elkaar gedragen te worden. Sieraden ontwerpen wordt mijn nieuwe start.

Het FabLab, waar ik de laser gebruik om mijn ontwerpen uit de papierdunne vellen porselein te snijden, ervaar ik als een bijzonder inspirerende werkomgeving.

Atelier de Verbeelding Henny Schaapman

Wijhe

Keramiek en verschillende werkvormen.. Bezoekers mogen aan het werk! 

Gustave Nouel te Plataan

Deventer

De Arubaanse kunstschilder Gustave Nouel, met meer dan 200 exposities op zijn naam, is een specialist in het portretschilderen en tekenen. Hij wordt beschouwd als één van de bekendste en meest erkende kunstenaars van de overzeese rijksdelen. 

Nouel is 'kunstenaar van het jaar' geweest, zijn foto hangt op Aruba in de 'Hall of Fame', tussen de tien bekendste Arubanen aller tijden. In Den Haag heeft een kunstcommissie van de Nederlandse Overheid zijn werk getoond in galerie 'De Leeuw', tussen de 'Kroonjuwelen' (groepsexpositie).

Zijn JAZZ ART schilderijen hingen al in het Nederlands Paviljoen van World Expo Sevilla 1992 in Spanje. De laatste jaren trekken zijn 'speedpainting' en 'street-sketching' performances veel aandacht. Er is toenemende vraag en belangstelling voor zijn master-classes en workshops, bij allerlei kunstactiviteiten, in binnen en buitenland.

Sacco kunstschilder

Borne

Luc,

Almelo

Atelier Patricia Achenbach-Veira

Deventer

Ook dit jaar doe ik weer mee. In mijn Pop-Up Atelier in de achtertuin ga ik dit jaar mijn lopende project “An Apple a Day” promoten.

Mijn project:

Op 26 december ben ik begonnen met mijn serie “An Apple a Day”, waarin ik elke dag op A4 formaat experimenteer met verschillende materialen en technieken maar steeds als onderwerp de appel gebruik, als geheel of verwerkt of verrot.

Om de lijsten voor dit project en een boek te kunnen bekostigen ben ik een crowdfundingsactie gestart waarvoor ik uiteraard tijdens dit weekend de nodige aandacht zal vragen, met een sneak-preview expositie.

In het pop-up atelier kunt u naast het bezichtigen van de sneak-preview expositie, ook werk zien, huren en/of kopen uit mijn KUNSTUITLEEN.

Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u ook nog deelnemen aan een workshop MONOTYPEN. Een techniek die ik ook in mijn project regelmatig gebruik.

U bent van harte welkom op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Atelier ProperArt

Deventer

Het pittoreske petit atelier Papenstraat 2 bevindt zich in een Middeleeuws, tot woning verbouwd pakhuis in het sfeervolle oude centrum van Deventer. Joke Proper laat u graag haar schilderijen zien. U bent welkom en u wordt ontvangen met een drankje.

Joke maakt naast haar vrije werk tevens werk in opdracht zoals portretten en portrettekeningen.

U wordt uitgenodigd om rond te kijken naar mijn werk en-of uw portret - tegen aantrekkelijke prijs-  in een snelle spontane houtskoolschets te laten vastleggen. Alle getoonde werken zijn te koop of te huur.

E-zine lezers krijgen een kleine attentie. Opgeven voor mijn e-zine kan via Opgeven e-zine proper Art  ook via mijn website www.proper.exto.nl 

Atelier Ab Bout

Slagharen

Ik ben schilder, aquarelist, tekenaar en etser. Als schilder werk ik het liefst met olieverf, dit trage medium vraagt veel concentratie en geduld. Verdieping en aandacht zijn noodzakelijk bij de onderwerpen die ik kies of in opdracht maak. Mijn thema's zijn het landschap en het portret. 

 

 

B93 ateliers

Enschede

Luc.

almelo

[Art by] Marieke Brouwers

zwolle

Kleurrijke, vrolijke schilderijen die gekenmerkt worden door het gebruik van dikke lagen verf voor een vol 3D effect. Het laat zich het beste omschrijven als een mix tussen abstract en figuratief. Marieke maakt schilderijen in opdracht voor particulieren en bedrijven en haar bestaande collectie bestaat uit zo'n 40 kunstwerken. Haar werk is te koop via galerie PjezUnik in Antwerpen, op afspraak in haar atelier en via exposities waar haar schilderijen te bekijken zijn. 

INANKIRA

OLst

Harry Ravers beheerst diverse glastechnieken en meerdere druktechnieken. In beide technieken werkt hij met lagen over lagen. Hij combineert deze technieken in het verbeelden van onderwerpen als landschap, figuur en portret en thema's als Airways, Prora, Kwaliteit, KP8 en Kleurcontrasten. Deze ongebruikelijke combinatie van technieken resulteert in nog ongekende, maar prachtige verbeeldingen.

www.inankira.nl

Atelier Manon Leeflang

Losser

Tijdens het landelijk open atelierweekend bent u van harte welkom in mijn atelier in Losser. U kunt kennismaken met mijn werk en een indruk krijgen van mijn werkproces.

Vaak schilder ik portretten en figuren van de mensen, dieren maar ook de dingen om mij heen. Aandacht voor schoonheid van het ogenschijnlijk alledaagse, waar we in ons drukke bestaan met groot gemak aan voorbij gaan, is daarin een belangrijk uitgangspunt.

Daarnaast richt ik mij in mijn werk sinds enige tijd ook op het onderwerp landschap; dit zijn veelal reële naast herinnerde landschappen uit de directe omgeving van Losser en mijn tijd dat ik in Friesland heb gewoond.

Mijn werk is figuratief, maar heeft ook een abstracte kant. De (olie)verf -met alle eigenschappen van dien- is net zo belangrijk als het voor de hand liggende onderwerp, waarbij er sprake is van een voortdurend onderzoek in de wereld van contrasten. Een duidelijke voorkeur voor uitsneden en een keuze voor een specifiek standpunt versterken daarbij deze abstracte benadering in mijn werk.

Hannah van Schelven

Dalfsen

Kenmerkend in het werk van Hannah van Schelven is de diversiteit zowel in materiaal als in thema. Terugkerende thema’s zijn vrijheid, vreugde, plezier, verantwoordelijkheid en kwetsbaarheid.

Deze thema’s kunnen tot uitdrukking komen in baby’s en vrouwen, vogels en gebouwen. Zij maakt schilderijen, maar werkt ook in keramiek. Zowel objecten als kommen en schalen.

Volgens Hannah is kunst een experiment, een avontuur, een zoektocht, waarvan de uitkomst nog niet vast ligt en waarbinnen alles mogelijk is.

Naast het maken van haar eigenwerk, begeleidt Hannah ook volwassenen en kinderen in hun creatieve proces, zowel in individuele lessen als workshops.

Henny Lamme

Zwolle

Om maar met de deur in huis te vallen: ik maak vooral bloemen.
De basis van mijn werk wordt gevormd door keramiek, maar omdat ik van tegenstellingen hou: uitbundig - strak, hard - zacht, mat - glans, gebruik ik ook andere materialen zoals textiel (vilt, zijde), glas en bijvoorbeeld onbewerkte boomstronken.
Ik maak graag heel dunne, fragiele stukken, daarom pas ik ook gefused en gebrand glas toe.
In de loop van de tijd zijn er een aantal thema’s ontstaan waarvan het belangrijkste is "In liefde bloeiende". Dat zijn steeds 2 bloemen die bij elkaar horen.
Technische informatie: Het keramisch werk is meestal elektrische gestookt, net als het gefused glas. Maar ik stook ook raku en pitfire en bewerk glas met een gas/zuurstofbrander.

HASCHER atelier, sieraden / schilderkunst

Wijhe

Schilderkunst:  Verbeelde abstracte landschappen, acryl op doek.

Sieraden: Contemporary Geometric Beadwork, Beadembroidery, Beadwork. ( gemaakt met miniscule glas-kraaltjes) zie ook:  www.hascher.nl

 

de keramiek werkplaats

Losser

Welkom in de Keramiek Werkplaats van Joka Boeke tijdens de landelijke open atelierroute.

Mijn uitgangspunt is toegepaste kunst. De behoefte om met klei monumentaal te werken heeft geleid tot de Keramische Banken. Verbondenheid en samenwerking zijn begrippen die vaak het uitgangspunt vormen in mijn werk. Door het werken met grove chamotteklei en hoge stooktemperaturen, zijn de banken vorstbestendig. Naast het monumentale werk zijn Koralen een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Keramisten (NVK)                              

vooropleiding: AKI enschede  

 

 

Top