Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Utrecht

Atelier Boog Kunst & Coaching

De Meern

JoCa

Houten

Kijk, Kracht van Vuur en Passie.

Zie, Kracht van Ether ongeziene Verbindingen.

Deel, kracht van  Aarde het Hier en Nu Inspiratie.

Voel, Kracht van Water en Emotie & Verlangen.

Ervaar Kracht van Lucht en Intuitie.

Uitingen, Droombeelden, Symboliek, Mystiek, Verhalen, Portretten van Mens en Dier. Bronzen Krachtbeelden. Ongesprokenwoorden op doek. Goed in Basis en speciale mensen Kinderen.

Projecten.

Kinderen zijn welkom in het Atelier.

 

Sandra Catsburg

Utrecht

Beeldende kunst en meubels maak ik.

De beeldende kunst bestaat uit houten objecten en tekeningen. Zowel in de objecten als de tekeningen zie je gekleurde vormen die altijd wel ergens aan doen denken, maar die niet eenduidig zijn te omschrijven. Is het nou een dier of een plant of een ding? Kan het nog groeien? Wat doet dat ding in zijn vrije tijd?

De meubels die ik maak zijn even kleurrijk als de beeldende kunst. De kasten, stoelen, tafels, lampen en klokken zijn over het algemeen unieke exemplaren. Ik werk veel voor particuliere opdrachtgevers en ontwerp in nauw overleg een meubel dat precies past bij hun huis of werkplek.

Voor beide werkvelden heb ik een aparte website:
Sandra Catsburg (kunssst) en Sandra Catsburg Meubels.

Ton Cabret

Velsen noord

Pop art en collage art, surrealistische bewerking van fotomateriaal. Eigen foto's en foto's van derden. Voornamelijk digitaal gemaakt werk.
Ik exposeer samen met Tom Peperkamp in jozoboko-atelier, meer info aldaar

Kunsthuys by Duurstede

Wijk bij Duurstede

Hedendaagse kunst in de vorm van DigitalArt, ofwel computerkunst. Iet Wouda maakt haar schilderijen digitaal  en laat dit daarna afdrukken op canvas of metaal of dibond.Het werk is divers, kleurrijk,  veelal met een knipoog naar het dagelijks leven, de mens en zijn innerlijke roerselen daarin verweven.

Er is ook prachtig gebruikskeramiek van Suus Notenboom en Nienke Wiemers, 

Francisca Kalmijn

AMERSFOORT

Welkom in mijn atelier en laat je betoveren! Ik schilder verstilde taferelen, met natuur als uitgangspunt, met een vleugje tover en nostalgie. Soms zoom ik in en creeer op die manier een bijna abstract beeld. Het wordt omschreven als lyrisch abstract, ook wel 'het nieuwe impressionisme' genoemd. Ik ben technisch goed onderlegd maar schilder uitsluitend op gevoel. Mijn schilderijen raken mensen omdat het over dingen gaat die je niet in woorden kunt uitdrukken maar die wel 'voelbaar' zijn op het doek. 

Voor de gelegenheid zijn er kleine 'Kalmijnen'te koop vanaf 45,- euro. 30 x 30 cm, 24 x 30 cm en tekeningen. 

Ook is vlak om de hoek (van Effenlaan 4) het atelier van Heleni Greeve open (atelier 'On wings of love') met intieme schilderijen. Voor ons allebei zijn kleur en licht een oneindige inspiratiebron

Atelier Dwarsdijk Marianne en Lolke

Tienhoven

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem-Henstra heten u welkom in ons landelijke atelier in Tienhoven. Lolke werkt al jaren met Roestvaststaal (RVS). Zijn beelden zijn allen met de hand vervaardigt en staan in binnen- en buitenland bij particulieren en bij bedrijven en overheid. Sinds 5 jaar werken Marianne en Lolke samen en vervaardigen zij beelden en schilderijpanelen in RVS met kleur! Kom kijken in ons gezellige atelier, geniet van een drankje en onze kunst! We hebben voor elk wat wils! Zie ook www.kunstonline.org

Gea Schmidt

Huis ter Heide

Gea Schmidt schildert abstracte landschappen. Haar techniek kun je het beste omschrijven als structuurkunst. Zij werkt met marmermeel, champagnekrijt, as, zand en ongebluste kalk. Daar komen beitsen bij, inkten, pigmenten en acrylemulsies. Door het gestaag opbouwen met deze materialen, kleuren en vormen ontstaat het werk. Daarom is elke aangebrachte laag een avontuur, een spel met de materie.

Natuursteentijd

Woerden

Ideevers

Zeist

Prenten en Boeken

Utrecht

Prenten en Boeken is de winkel/werkplaats van schrijver Koos Meinderts en illustrator/beeldend kunstenaar Annette Fienieg.

Te zien zijn prenten in sjabloondruk, schilderijen en tekeningen en originele illustraties door Annette Fienieg.

Huiskamer atelier Wies Verploegh

Leusden

On Wings of Love ~ Heleni

Amersfoort

Heleni's werk munt uit in kwetsbaarheid. Het is de expressie van haar innerlijke - ook spirituele - belevingen, die Heleni tot onderwerp van haar schilderijen maakt. In een intens, rijk kleurenpalet, maar ook in het gebruik van lichte, tere kleuren of een diep duister.

Deze kwetsbaarheid, diepte en lichtheid kunt u ook ervaren in haar gedichten.

Het is een zoektocht naar de ultime expressie van de kleuren, maar tevens zijn haar schilderijen een weergave van haar spirituele ontwikkelingsweg. Ervaringen die niet op zichzelf staan, maar vaak in een serie worden geschilderd.

Heleni's werk blinkt uit in de symboliek van teder licht.

Haar penseelstreek, het kleurgebruik en de compositie maken haar schilderijen tot een bijzonder sfeervol werk. Zij communiceert gevoelens met de kijker door beeldtaal.

Haar werk oogt eenvoudig, sfeervol en intiem. Prachtig doorleefde kleuren en vlakken, die de beleving overtuigend maken en de ziel raken.

Heleni werkt met een bijzondere gouache: Resonance van Lasceau. De trillings- en geur componenten die aan de kleuren van de verf zijn toegevoegd ondersteunen en beïnvloeden op een positieve manier het menselijke energieveld. Het is verf met kleuren die levensimpulsen geven: een verf met toekomstperspectief.

Veel kijkplezier, inspiratie en herkenning van haar - of uw eigen -  innerlijke belevingen. Laat u meevoeren in deze wereld.

Atelier Karina

Soest

Atelier de Kameel Loes Scholman

DEN DOLDER

De Kameel is in een oud schoolgebouw waar diverse activiteiten plaatsvinden de hele week.

Loes werkt in het atelier met veel licht en ruimte, vandaar dat er meerdere personen gebruik van kunnen maken. Loes is er op de maandagavond te vinden met een groepje anthousiaste mensen waarvan er 3 deelnemen aan dit Atelierweekend.

Netty Bosgoed

Zij werkt met acrylverf. Veelal met rood als hoofdkleur, vrolijk en ontspannend op doek, ook wel op papier. Ze maakt werk zoals de moorkop (30x30cm) die in het atelier te zien is, dan pakt ze het weer mega groot aan zoals een doek van 1.50x1.90m!Gezellige dames....op dit moment staan er vogels te wachten om uit te vliegen.

Tineke Boeve is veelzijdig, van abstract werkt met acrylverf, wat erg goed tot zijn recht komt, tot realistische taferelen. Ze durft en probeert alles, zelfs gieten met verf. En...het  aquarelleren heeft ze in haar macht.

 

Nol van der Hoef is net als de andere dames zeer veelzijdig betreft het werken met materialen. Van pentekeningen tot abstract werk met acryl gaat hem goed af. De You tube filmpjes dagen hem dan ook uit meer en divers medium te gaan gebruiken, maar dan in eigen stijl.

Loes Scholman

Voorzitter van de vereniging voor amateurkunst schilders "Atelier Den Dolder",

een vereniging die volgend jaar 30 jaar bestaat. Dit gaat zeker een feest worden.

Loes laat een diversiteit aan werk zien, acrylschilderijen in mixed-media, gieten met acrylverf waar grote verrassingen uit tevoorschijn komen zijn haar laatste inspiratie.

Oh zo spannand, geweldig om te doen. Er staan ook enkele speksteen beelden te pronken, daarbij wat beginnend keramiek.

Het werk van alle 4 is te zien in het atelier!

De dames en heer zijn autodidact, Hun motto is: Uitproberen en DOEN!

Wij nodigen u graag uit op 4 of 5 november om te komen kijken, eventueel op doorreis naar Gea Schmidt in Huis ter Heide, of één van de anderen in de omgeving, dubbel de moeite waard om een dagje te reizen.

Wij begroeten u met koffie en thee of iets anders!

Graag tot 4 of 5 november a.s.

 

Vriendelijke groet van

Netty, Tineke, Nol en Loes

Nandarta

Maarn

AVWS-ARTWORKS

Abcoude

Atelier AVWS-ARTWORKS

 Alida Verheij en Winfried Scholz exposeren hun werk in het atelier te Abcoude.

 Winfried Scholz maakt zowel sculpturen en kinetische objecten van hout, metaal, steen en andere materialen.

 Alida Verheij maakt schilderijen en ruimtelijke installaties.

 Tijdens de openingsuren zijn Alida en Winfried aan het werk en kunnen zij u over het werk  vertellen.

Atelier Hazelzet

Stoutenburg Noord

Ik kies mijn kleur en begin. Beginnen zonder een vast idee betekent loslaten. Je verwachting, je oordeel, je vooringenomenheid, je logica . Ik geef me over aan het schilderproces, soms met een lichte sturing en laat mij verrassen. Laag over laag dekt de ene kleur net niet de andere en doet mee aan het lichtspel dat ontstaat:. Mijn atelier ligt op een unieke plek midden in de Heerlijkheid Stoutenburg net buiten Hoevelaken en Amersfoort. Geinspireerd door de rotsschilderingen en de kleuren van de ruige natuur van Zuid-Afrika, maakte ik een aantal landschappen,

Atelier Tekenen en Schilderen Martha Goedings

Utrecht

In het Atelier zijn Sumi e  inktschilderijen en acrylschilderijen op doek te zien. Terugkerende thema's zijn: de natuur : Bomen, Bloesem, Bloemen, Portretten. Martha zoekt naar een tussenvorm tussen Sumi e werk en de acrylschilderijen. Aangezien het atelier in het Maximapark (Vleuten/Utrecht) ligt, is de inspiratie overal te vinden.

Charlot Terhaar sive Droste

Kockengen

THE PROCESS EXPLAINED
Being in a state of flow, transcends a feeling beyond time and space, every streak of color or kindled shape arise out of an intrinsic desire to draw and paint.
Inspired by nature and meditation the paintings of Charlot
emerge responsively through different phases, exploring ‘worlds’ in which chaos and harmony meet and must agree somehow. Therefore, this organic process has to playfully alternate between contingency and control, roughness and refinement and free-form gestures versus precise detailing.
The semi-abstract paintings contain hyper-surrealistic and/
or figurative elements, unleashing infinite possibilities in perception. They are a combination of vivid contrasts, a myriad of intertwined levels, and exuberant layers ready
to be freely explored and discovered.

Iris van Haaren en de D.O.T.S

Bilthoven

atelierbosche

ZEIST

Als kunstenaar wil ik niet tot een bepaalde kunststijl worden gerekend. Ik werk in periodes. Welke zijn geheel eigen vorm en stijl hebben.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend toon ik u graag mijn recente werk de 'Dutch Portraits'. Een saluut aan de oude Hollandse meesters. Ontstaan uit fascinatie voor hun manier van portretteren. Die fascinatie heb ik omgezet in een eerbetoon, door deze oude portretstijl naar een nieuwe tijd te brengen.

Maar er zal ook werk uit eerdere periodes te zien zijn, zoals abstracte schilderijen, cobra-achtige schilderijen, realistische portretten, beschilderde beelden. Genoeg om wat voor u in te schenken zodat u rustig rond kunt kijken. Ik hoop u daar graag te ontmoeten!

Edwin van den Bosch

atelierbosche.com

Atelier Piet in Hout

Leusden

V-arts

Utrecht

Werk in uitvoering. Nieuw werk van 2016 en 2017

Studio Salamander

Utrecht

Marleen Huijing (Veenwouden, 1969)  is als visueel kunstenaar altijd bezig met het kijkend onderzoeken van de wereld om zich heen. De natuur is inspiratie. Gefascineerd hoe de natuur zich ordent, hoe planten groeien, zich wel of niet verbinden leert zij. Loslaten of verbinden. De mens is de natuur. Natuur inspireert. Marleen nodigt andere mensen met haar werk uit, om iets te ervaren als een herinnering daaraan. Een aha-erlebnis. Marleen plaatst iets wat in menselijk visueel vocabulair bekend is in een natuurlijke context, waardoor een ander beeld en betekenis ontstaat. Marleen verbindt in haar werk de menselijke cultuur met de plantaardige en dierlijke natuur om de menselijke natuur te verbeelden. We are nature. De eerder losse elementen vormen een nieuwe compositie. Collage. 

Haar binnenwereld verbonden met de buitenwereld. Assemblage.

 

Ook inspireert en begeleidt Marleen Huijing kinderen met haar kunst door het geven van workshops en het bedenken van kinderkunstprojecten oa voor Stichting De Vrolijkheid & Het Nijntje Museum.

Doctor Pieter

Cothen

Expressief realistische schilderijen met gelaagde kernachtige composities en een persoonlijk krachtig kleur gebruik. Landschappen, stillevens en portretten die tot de verbeelding spreken. Doctor Pieter ziet met een knipoog, schoonheid in de wereld om hem heen. Dit vertaald zich naar verhalende schilderijen. 

Ook presenteerd Irma Jaspers van atelier de Brink haar glaskunst. In de vorm van glas in lood, schalen en sieraden.

Saffier

Utrecht

In De Saffier exposeren:

 

Annabelle Vlinder

Zij exposeert haar vlinder kleding. Upcycling van tweedehands kleding mbt tie die.

Haar stijl is gebaseerd op Nature Vibes.

 

Barbara van Beers/ De Droomvrouw

Gebruikt de openbare ruimte om dromen te verwezenlijken. In dit geval deelt zij haar ruimte met de kunstenaars van de bijzondere woon/werkplaats De Saffier.  

 

Tijdens de atelierroute zal zij aandacht vragen voor Crowdfunding om dromen te helpen verwezenlijken.

U kunt haar vinden tussen de planten...

 

Bo van Rijnsoever

Ik neem jou mee in

Mijn eeuwige geheim

In mijn hem

 

Daar neem ik jou mee

In mij geheim voor eeuwig

In mijn heim’

 

Christie Zwart

Zij maakt composities van vlakken, strepen en stippende door het oog van de toeschouwer betekenis krijgen.

 

Kym Kiyomi Kaneko

Zij fotografeert alledaagse bijzonderheden. Een subtiele oosterse touch kenmerkt haar werk.

 

Linda Schrijver

Personages in Linda’s werk bevinden zich in hun eigen wereld. Gevoelig en krachtig.

Wendy Alblas

Nieuwersluis

Krachtig en autonoom met een duidelijk spanningsveld tussen mens en dier, waarbij het dier een sterke rol krijgt toe bedeeld. De Kreeft als oerdier overleeft de mens en het paard, de vis staan symbool voor de strijd tussen natuur en cultuur.

Dit is kenmerkend voor het werk van Wendy Alblas. Dit thema werkt ze uit in grote kleurrijke figuratieve totaal composities op doek, in kleinere collages tegenwoordig ook in brons sculpturen en in samenwerking met Fotograaf Elisabeth van den Arend Schmidt doormiddel van een foto serie; New Dialogue.

 

Top