Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Zeeland

Atelier Meinie

Lewedorp

Mijn schilderen is overwegend abstract en ontstaat tijdens het schilderen. Ik schilder zowel op doek als op kunststofsheets. In het atelier vinden diverse schilderactiviteiten plaats, zoals schilderles workshops, etc. Ook ben ik regelmatig aan het werk op scholen. Meer info op mijn website.

Atelier 't Verwende Nest

Heikant

Atelier “Het verwende nest”

Hoewel wij totaal verschillende wegen bewandelen ontstaat er vaak onbewust harmonie in de resultaten

Joke
Bij mijn keramiek maak ik gebruik van verschillende technieken, zowel in opbouw als in afwerking. Van handopbouw tot plaat- en gietwerk, van glazuurstook in de elektrische oven tot Raku en Pitfire. De ideeën sluimeren vaak lang voordat ze tot uitvoering komen. Zo gaan de “kluizen” terug naar mijn jeugd, het geheimzinnige kastje van mijn oma.

John
Nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden met papier en andere  materialen, de uitdaging aangaan of iets worden wil zoals jij het in je hoofd hebt. Op de academie word je uitgedaagd om alles te gebruiken en te onderzoeken. Met etsen en tekeningen werk ik het liefst in het klein, het versterkt naar mijn mening de intimiteit. Ik merk wel dat door het werken in series een verhaallijn ontstaat, waar in latere werken op terug wordt gegrepen.

Tijdens het weekend heten wij U van harte welkom in onze tuin, ons atelier en serre. Alles aan de rand van de Belgische grens in een bosrijke omgeving.

Joke & John Pannekoek Loois

gerdi zwaan - sculptural ceramics

middelburg

Vormgeving in klei. Klei is mijn passie. Bij mijn kleine werk houd ik van experimenteren met andere materialen. Verroest ijzer, vergaan touw, het voegt vaak iets toe aan mijn werk. In het atelier zijn hier veel voorbeelden van te zien. Achter het atelier staan mijn tuinbeelden. Stoere sculpturen in delen opgebouwd onder het motto: hoe overstijg ik de beperking van mijn ovenmaten

Zondag is tevens de maandelijkse kunst&cultuurroute in Middelburg www.kunstroutemiddelburg.nl

Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Middelburg

Kunst, cultuur, historie, Middelburg heeft het allemaal en.... alles op loopafstand. Elke 1e zondag van de maand zetten een groot aantal kunstenaarsateliers, galeries en culturele instellingen, veelal gevestigd in de authentieke panden van de historische binnenstad van Middelburg, hun deur voor u open. Dus ook tijdens het landelijke atelierweekend. Er zijn zo'n 30 locaties te bezoeken waaronder ca. 13 ateliers. Een aantal ateliers binnen de route zijn gedurende het hele atelierweekend open: Atelier Gerdi Zwaan, Atelier Sandra van der Meulen en de Blauwe Hope. (Kijk voor meer informatie elders op deze website).

Dit weekend kunt u ook voor het laatst genieten van de kunstmanifestatie Facade: 15 internationaal werkende kunstenaars uit diverse landen, maakten speciaal voor deze manifestatie installaties langs een bijzondere wandelroute door de binnenstad van Middelburg

Inge De Belder

Nederland

Beelden in brons en steen.

Olieverf schilderijen.

Grafisch werk, houtsneden.

atelier d'art Herman Thielens

Hulst

De stillevens van Herman Thielens zijn vaktechnische staaltjes van meesterschap inzake compositie, vormbeheersing, harmonisch kleurgebruuik en in juiste aanwending van licht en schaduw Ook de reflectie is boeiend weergegeven. In sommige schilderijen heeft hij het trompe-l'oeil principe toegepast, met een zo bedrieglijk natuurgetrouw geschilderde afbeelding dat ze echt lijkt.

Kunstwerkplaats Art-co

Oud-Vossemeer

Kunstwerkplaats Art-co werkt met bijzondere kunstenaars. Zij hebben een unieke kijk op de wereld en geven dit weer in hun kunstwerken. In het atelier krijgen zij de kans zich te ontwikkelen in hun kunstvaardigheden.

 

AbOriene

Goes

De schilderijen van Rieneke Gerrits vallen op door de heldere kleuren en de stippen en lijnen waarmee de vlakken veelal zijn ingevuld. Rieneke laat zich dan ook in haar werk inspireren door de kunststijl van de Aboriginals. De mythe, het verhaal en de betekenis van de symbolen gebruikt ze nog altijd om haar eigen verhaal te vertellen. Zo verwerkt ze haar ervaringen en haar eigen leefomgeving in haar schilderijen.

 

 

 

 

Galerie/Atelier Sia Braakman

Philippine

Op 4 en 5 november zet ik mijn deuren open tijdens het Landelijk Atelierweekend. Het is ook de start van mijn nieuwe expositie. 'VooruitKijkend'  Mensen... Doen... Denken... Beleven...  Schilderijen, tekeningen, keramische sculpturen, porseleinen objecten vertellen een verhaal. Een expositie waar ik je graag meer over wil vertellen onder het genot van een drankje en hapje op 4 en 5 november.  Kinderen zijn van harte welkom. Bij mooi weer kunnen ze zich buiten uitleven bij het maken van stoeptekeningen.  OPENINGSTIJDEN

  • 4 november: 11.00 - 16.30 uur
  • 5 november: 11.00 - 16.30 uur

Ik zie je graag! Sia

 

Fotoatelier Karin den Boer

Middelburg

In de Zeeuwse Huiskamergalerie kunt u recente foto's bekijken uit verschillende series die ik gemaakt heb. De serie 'Horizon bestaat uit minimalistische en eigenzinnige zeegezichten. Het licht, de reflecties en golvend water zijn de elementen voor de fotoserie 'Zeeflora'.

Daarnaast zijn er oude technieken te bewonderen. O.a. foto's gemaakt met een camera obscure, glasplaten en kallitypies. Tijdens de atelierdagen heb ik een foto van G.H. Breitner in bruikleen, die hij gebruikte voor zijn beroemde schilderij: 'Het meisje met de kimono'. 

Mijn atelier/werkplaats is mijn directe omgeving. Met mijn werk en workshops wil ik mensen anders laten kijken.  Wees welkom!

Atelier Lena

Heikant

Kunstenares Linda Schot ontvangt u graag in haar atelier. Haar werk is figuratief en zeer divers. U zult onder de indruk zijn van de hoeveelheid technieken die zij gebruikt.

Dit weekend wacht een groot nieuw werk op u en zal voor de eerste keer worden tentoongesteld. Het schilderij is op koperplaat gemaakt en aan Venus gewijd. 

Van Harte Welkom in Heikant, Zeeuws-Vlaanderen! 

bvdd.art

st - kruis

Atelier Sandra van der Meulen

Middelburg

Inkt en rijstpapier, gelaagdheid en transparantie, of beter, transparante gelaagdheid, dat zijn de hoofdbestanddelen van mijn werk. In een eigen beeldtaal probeer ik uitdrukking te geven aan mijn ideeen over het leven.

Ik combineer collage- en druktechnieken met o.a. inkt, acryl, potlood, rijstpapier, kaasdoek en soms ook gevonden materialen. De eenvoud en de puurheid van deze materialen zijn van essentieel belang. Teksten en tekens zijn een steeds terugkerend element, zij vormen een wezenlijk deel van de inhoud en de compositie.

Op de zondag vindt ook de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute van Middelburg plaats.

 

Innerlijk Landschap

Aardenburg

Innerlijk landschap is een centrum voor creativiteit, spiritualiteit en persoonlijke groei.

Tijdens het open atelier weekend is er een expositie van schilderijen en gedichten te zien.

Schilderijen onderwerpen; Mystiek, sfeerbeelden, intuitieve droomlandschappen. (Abstract en figuratief )uitgevoerd in acryl, olieverf en gemengde technieken.

Gedichten aanvullend op de schilderijen.

Gedichtenbundel: "Over het leven tussen Hemel en Aarde".

 

 

De strooom

Borssele

Atelier NIMART Nicole Henderiks

Heikant

Nicole Henderiks nodigt u graag uit om haar atelier NIMART aan huis gelegen in het bosrijke Heikant in de nabijheid van de vestingstad Hulst te bezoeken.

Haar werk is veelzijdig dat zich vertaald naar landschap, natuur, stilleven en dier in de techniek pastel,pen, inkt en grafische druktechnieken zoals etsen en houtsnede. Werk dat realistisch en figuratief is.

meer informatie is te vinden op haar website www.nimart.com  en tot ziens!

Ton Voortman Sculpturen

Arnemuiden

De beelden van Ton Voortman (1948) zijn het resultaat van een voortdurend zoeken naar het onzichtbare, waarbij de vrouw en haar kleding en de symbiose daarvan een belangrijke plaats innemen …

Naast zijn eigen werk toont hij in zijn Salon ook enkele werken van collega’s uit zijn privéverzameling.

Blauwe Hope

Middelburg

Graag wil ik mij aan u voorstellen:

Mijn naam is Anne de Kam(1969). Na mijn opleiding voor juwelier / edelsteenkundige heb ik enkele jaren bij diverse juweliers en groothandels in edelstenen gewerkt. Sinds november 1998 ben ik als zelfstandige begonnen met het maken en vermaken van sieraden met edelsteenkralen, onder de naam Blauwe Hope. Naast het maken van nieuwe sieraden, houd ik me ook veel bezig met het knopen en rijgen van uw colliers en armbanden. De natuur is een grote inspiratiebron.

Reparatie's kunnen tijdens dit weekend aangeboden worden.

Gastexposant: Marijke van den Hooven-Verdoorn(1948).

Schilderijen (acryl, olieverf en aquarel)

Marijke is nieuwsgierig naar vlakverdeling, contrast, harmonie en het scheppen van nieuwe beelden vanuit bestaande motieven.

Zie www.blauwehope.nl. Vragen? Stel ze via blauwehope@gmail.com. 

In en Uit de Kunst

Wolphaartsdijk

Ilse van Loo - Remijn werkt momenteel aan het thema: " Staketsels " en dat wil ze laten zien in haar atelier. De zee en het water zijn de elementen die voor haar voor een onuitputtelijke bron van inspiratie zorgen. Het vastleggen van wat je ziet en beleefd is de grote drive om te tekenen en te schilderen. Zoveel als mogelijk is op papier, doek, foto en zelfs film. Ze maakt aquarellen, schildert op doek en op zeildoek en schuwt niet te experimenteren met structuren en andere materialen. 

Meer informatie is te vinden op haar website:www.inenuitdekunst.nl en tot ziens!

ANDREA JANSSENS

Terneuzen

ATELIER/EXPO ANDREA JANSSENS TERNEUZEN

Voor Andrea Janssens is schilderen een zoektocht om op authentieke wijze elementen uit haar eigen levensverhaal naar verf te vertalen. Ze vertrekt vaak van concrete zaken: iets wat ze heeft meegemaakt of heeft gelezen in de krant, iets wat ze heeft gezien. Vaak is de aanleiding een bericht over onrecht tegen vrouwen, een thematiek die haar persoonlijk raakt. Maar het kan ook een kindertekening zijn die haar inspireert. Toch zijn haar schilderijen zelden figuratief - in de loop der jaren is haar werk steeds abstracter geworden. De duidelijke ideeën die ze bij aanvang heeft, vervagen terwijl ze schildert. Daarbij gaat Andrea Janssens heel intuïtief te werk, vertrekkend van een heel eigen kleurenpalet, waarin een doorleefd okergeel, een vlezig rozerood en een zinderend bleekblauw de boventoon voeren. Al schilderend beginnen kleuren en vormen een eigen leven te leiden. Gaandeweg tekenen zich leegtes af in het kleuren- en lijnenspel. Deze bieden Andrea Janssens de levensnoodzakelijke ademruimte en zijn een belangrijke bron van inspiratie voor het verdere proces. Soms worden kleuren en lijnen meermaals overschilderd, omdat zij soms even nodig zijn maar vervolgens weer mogen verdwijnen. Niet het einddoel is belangrijk, maar de weg die Andrea Janssens schilderend aflegt.

website: andreajanssens.com

 

Top