Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Zuid-holland

Aris Roskam

STRIJEN

Atelier Mim

Sassenheim

Figuratieve keramiek. Hoofdthema's: vrouwen, katten, vogels en vissen.

Kleuren via engobes en glazuren. 

Gestookt tussen de 1060 en 1160 graden in elektrische oven

 

Naast het werk in het kleine atelier is er ook werk te zien in de tuin.

 

Niet al het werk is te koop,

Stabel

Den Haag

Ut Spoort Niet

Rotterdam

Het Atelier "Ut Spoort Niet" van Antoinette bevindt zich in de kelder van een oud tramstation. Vanaf dit station vertrok een stoomtram naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Van 1906 tot 1965 naar Oostvoorne, de plaats waar Antoinette is opgegroeid. 

U bent welkom in het atelier (1 trap), om haar schilderijen te bekijken en een demonstratie bij te wonen. U wordt ontvangen met koffie / thee en aan het einde van de dag met een bubbel.

Petra van der Made Elckerlyc Atelier

Alphen aan den rijn

Atelier Fieke Hordijk

Zoetermeer

In Atelier Fieke Hordijk zijn beelden en wandobjecten te zien.
Het werk wordt gemaakt van koper / messing / RvS e.a.

De kleur van het werk is de kleur van het metaal zelf, of het kan zijn geoxideerd.  Ook gemengde kleurtechnieken worden gebruikt.

Het werk is geschikt voor in een huiskamer of kantoor of (deels) buiten.
Er kan opdracht gegeven worden om werk te maken voor een bepaalde plek, overleg is mogelijk.

Ook worden sieraden gemaakt in messing/brons of zilver.

 

 

Park Avenue Art Studio

Den Haag

Kunstenares Marjolein van der Sluis presenteert haar collectie olieverfschilderijen in haar home-gallery te Den Haag. Zij exposeerde haar werk in de U.S.A. oa Art BASEL Miami en in Nederland oa. DZD art Gallery Roermond. Zij is ook docente kunst voor volwassenen en kinderen.

www.vandersluis.com

Koeienschilderij - Tinka Schilperoort

Delft

Welkom in mijn atelier in de oude binnenstad van Delft. Ik laat je graag zien waar mijn schilderijen tot stand komen. Een heerlijke plek met oude details en ramen aan 3 zijden. 

Ik schilder realistisch. Voornamelijk koeien, maar soms ook andere onderwerpen. Ik gebruik heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat; schaduwen creëren diepte. De ogen zijn bijzonder belangrijk, ze vormen de ziel van het dier en trekken je aandacht naar het schilderij, net zoals de koe dat doet als je naar haar kijkt. Ik werk in olieverf en met iedere laag komt het schilderij meer tot leven. Ik maak vrij werk, maar schilder ook in opdracht. 

Ik laat je graag zien waar en hoe ik werk. Wees welkom!

Tinka

Atelier Eleonore de Vet

Mijnsheerenland

Material    Acryl verf op linnen

stijl:         abstracte kleurrijke schilderijen.    

                Schilderingen op lampen en textiel.

Formaat:   groot en kleiner werk

CobieSchoneveld Beelden

Nieuwerkerk aan den IJssel

  STOEIEN MET STEEN

Ik werk in verschillende steensoorten zoals marmer, hardsteen, travertijn, onyx en serpentijn. De stenen worden zowel met  handgereedschap als machinaal bewerkt.

Soms maak ik een model een andere keer laat ik me inspireren door de steen en de gebeurtenissen om mij heen. Mijn beelden zijn soms figuratief maar ook abstracte vormen spreken mijn aan.

Elk beeld is een uitdaging waarbij je nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen tegenkomt.

Wilt u het ook eens proberen, kom naar de Inloop Workshop van 14.00- 16.00 uur

meer info zie www.cobieschoneveld.nl 

 

Art Studio - Galleryshop Jacques Tange

Schiedam

Graag ontvang ik u in mijn nieuwe atelier.

Naar aanleiding van mijn 30 jarig jubilleum zijn er videos te zien over mijn tentoonstellingen en interiews uit het verleden. U kunt aanschuiven aan mijn tafel voor een goed gesprek en een glas wijn.

Ik heet u van harte welkom, Jacques

Mr. Upside Studio

Leidschendam-Voorburg

Michiel Nagtegaal maakt onder de naam Mr. Upside abstracte schilderijen waarin wordt gezocht naar een balans tussen positieve en negatieve ruimte. Naast het atelier in Leidschendam-Voorburg hangen er ook werken in een permanente expositie in de Mr. Upside Gallery in Voorburg.

Het atelier is gemakkelijk bereikbaar vanaf snelweg en bevindt zich in het bedrijfsverzamelgebouw Sector V in Leidschendam. 

Lise Colpa

Boskoop

Voor het maken van sieraden mag ik graag gebruik maken van oude materialen. Oude sieraden smelt ik om en daarnaast verwerk ik allerlei 'waardeloze' dingen als bijvoorbeeld scherven en oude Goudse kleipijpjes die ik vind in de tuin.  Vooral oude glasscherven kunnen heel mooi zijn.

Zowel op zaterdag als op zondag wil ik het smelten van zilver laten zien en hoe ik dat verder verwerk tot strip of draad.

Zo is de spang op de foto een oude vork geweest waarvan ik, na het smelten, driekant draad heb getrokken en is de strip waarin de scherf is gevat gemaakt van het zilver van oude kapotte sieraden.

Atelier Blommerde

Den Haag

Diverse schilderijen en tekeningen, stadsgezichten, stillevens, maar ook verhalend werk

Mavyru Art

Den Haag

My home is my castle en mijn keuken is (gedeeltelijk)  mijn atelier. Ik schilder in de helft van de grote keuken, terwijl de rest van het huis volhangt met mijn (abstracte en figuratieve) schilderijen. Omdat ik schilder met veel kleur en warmte kom je dit ook in ons huis tegen: warmte, fantasie en kleur. Naast schilderen maak ik Recycle Art die ook overal in huis opduikt. Op mijn website ( www.mavyruart.nl) krijg je een goede indruk van mijn werk. Ik schilder graag en vaak, dus er is telkens wat nieuws te zien. 

Tot ziens op de 4e of 5e november, Malena.

Elckerlyc ateliers Petra van der Made

Alphen aan den rijn

Lia van Leeuwen

rotterdam

olieverf en acryl op doek.

Abstract en kleurrijk.

allerlei afmetingen van 15/15 cm tot 100/100 cm

Martin.klopstra

Spijkenisse

 Golfbaan Amsterdam

 

Uitleg ruimtelijk werken in hout

 

 

 

Dieneke Tiekstra

Rijpwetering

Mijn vrouw Saskia en ik hebben een oude bolleschuur verbouwd tot galerie, werkplaats en atelier. Saskia doet fotografie en ik beeldende vorming. Ik volg de opleiding aan de kunstacademie Haarlem & Leiden en ga dit jaar naar het examenjaar. Mijn werk is erg divers. ik werk met verschillende materialen.

Glenn Muller

Noordwijk

olieverf op doek, lyrisch abstract

www.glennmuller.nl

Atelier van Beeldend Kunstenaar Arie Meuldijk

Geervliet

Atelier Aranka

Bussum

Aranka komt uit de Stal van Ellen de Meijer.

Jarenlang les gehad van deze kunstenares. Daarna zelfstandig verder. Tien jaar lang Atelier avonden gehad met four of a kind.

Vrolijkheid, kleuren pracht en originalieit ....

 

Dorine Latenstein

Den Haag

Foto's

Schilderijen

Handgemaakte tassen

Atalanta

Zoetermeer

Het atelier is aan huis. De woonkamer wordt ingericht als galerie. Het atelier is op zolder. (trap)

Er zijn rond de 30 keramiekbeelden te zien. Een groot aantal beelden heeft een maatschappelijk thema, zoals bijvoorbeeld: De slechte zorg, de Panamapapers en de graaicultuur, het euthanasie debat. Dit alles met de nodige humor erin verwerkt.

Schilderijen zijn er ook. Dieren en planten, realistisch geschilderd in acryl en olieverf.

Zomers wordt de tuin omgetoverd tot beeldentuin en is dan in juli en augustus open. (zie website)

Atelier MarisK

Katwijk aan Zee

TIjdens dit atelierweekend zal de speciale aandacht uitgaan naar schilderijen waarin het bijzondere strandleven van Katwijk aan Zee is vastgelegd.

Door de unieke locatie van het atelier (aan de Boulevard in Katwijk) is het een logisch gevolg dat Mariska zeer regelmatig in de "voortuin" is te vinden. In deze serie werken staat het dagelijks leven op en rond het strand centraal. 

Marga Boogaard Keramiek

Numansdorp

Mijn keramiek wordt met de hand opgebouwd. De werken bestaan hoofdzakelijk uit rolletjes klei en worden afgewerkt met porseleinslib. Dit slib wordt op zodanige wijze aangebracht dat er een ruw effect ontstaat. Mijn inspiratie haal ik uit geometrische vormen. Ik gebruik de kleuren zwart, wit en teracotta. Dit zijn aardse rustige kleuren.

Gastexposant Ilze Schook toont haar prachtige fotografische tekeningen. U kunt ons samen aan het werk zien en we vinden het leuk om over ons werk te vertellen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Studio Sanne de Vries

Alphen aan den Rijn

Sanne de Vries (1972), is op jonge leeftijd begonnen met tekenen, aquarelleren en uitvinden.
Zij studeerde onder andere Handvaardigheid, Ontwerp & Vormgeving, Kunstgeschiedenis en Slavische talen en Oosteuropakunde. Naast haar werkzaamheden is ze altijd blijven tekenen en schilderen. Sanne de Vries werkt sinds 2005 als kunstenaar in Alphen aan den Rijn.
Tegenwoordig maakt De Vries vooral lampen en lichtobjecten van papier en gerecyclede materialen.

Hanneke van Vliet keramiek

Ouderkerk aan den IJssel

Hanneke van Vliet maakt sculpturen en wandobjecten van groffe chamotteklei en/of porselein. Kenmerkend voor Hanneke's werk is dat vrijwel alles is opgebouwd uit dunne plakjes. Haar inspiratie haalt ze uit haar omgeving, dat kan een mooie schaduw zijn, een architectonische vorm of een specifiek profiel.

Ze vind het een uitdaging om uit te zoeken hoe ze haar waarnemingen kan omzetten in handgevormd keramiek.

Haar werk is zelden geglazuurd, kleurschakeringen bereikt ze door verschillende  oventemperaturen te gebruiken.

Openingstijden:

Zaterdag 10.30 - 17:00

Atelier van Dommelen

Rotterdam

Je bent  van harte welkom om dit weekend mijn Bestiarium : monoprints van dieren gemaakt met een aan de Japanse gyotaku techniek verwante druktechniek, en zeefdrukken o.a een grafische partituur gemaakt met aarde te komen bekijken.

Verder zal ik delen van mijn "Stilte project' op basis van de 6 zwanen van Grimm o.a prints en textiel object laten zien. Op weg naar Stilte dag 29 oktober 2017 zal ik zelf een stilte 6 daagse houden terwijl ik aan het hemd uit het sprookje werk.

"KuNsTRaDe"

Den Haag

ARTCAPELLE kunstcollectief

Capelle aan den IJssel

Dalm Art

klaaswaal

Bij Hetty Dalm in haar atelier vindt U haar olieverf olieverf schilderijen in heldere kleuren  en haar keramieke werk. Na haar 10 jarige keramiek-opleiding bij S.B.B in Gouda en IKO in Hoogstraten be,  houdt zij zich nu vooral bezig met  schilderen .

Zij geeft ook nog steeds keramiek-cursussen.

 

Haar gastexposanten zijn Roel B ouman (olieverf schilderijen ) en Sara Hazebroek (aquarel en Acrylschilderijen)

Aris Roskam en Cees Korpershoek

Strijen

Cees is gastexposant en worstelt, op zijn schilderijen, op mooie wijze met licht en schaduw. Aris worstelt nauwelijks omdat hij om duistere redenen zich verplicht voelt binnen de lijntjes te schilderen. Bij beiden realistisch werk.Van tien tot vijf open, 2x. Thee, koffie, noem maar op.

Atelier Ruben van der Meer

Leimuiden

Zijn werk is realistisch met een zichtbare toets. Ook werkt Ruben abstract met verschillende materialen. Gevoel en de emotionele belevingswereld zijn daarbij z’n grootste inspiratiebronnen. 

Schilderen mét en vóór mensen is zijn streven. De studie's 'Zingeving & Spiritualiteit' en 'Creatieve Therapie', die hij momenteel volgt, zijn hier een mooie aanvulling op.
Naast zijn vrije werk geeft Ruben schilderlessen in Leimuiden en Rijsenhout. Zowel in zijn werk als in het lesgeven staat, naast techniek, het proces centraal. ‘Wanneer je het eindresultaat los kunt laten, ontstaan er de mooiste en onverwachtste dingen.’

Margré Romein

Berkel en Rodenrijs

Grace Wychowanska Atelier

Den Haag

Tijd en ruimte - daar is het waar ze haar antwoorden probeert te vinden.

Haar schilderij kan worden beschreven als een soort poezie. Er zijn twee belangrijke thema's te vinden in haar werk: reizen door tijd en architectuur.

 Contact: Mob. 06 13 57 82 70

 

Atelier Kunstmest

Dordrecht

- Margreet Huisman:  monumentaalwerk baksteenplastieken

  en handgevormde/gedraaide dierfiguren, o.a. varkens

- Ron Gennisse: pasteltekeningen van Dordtse Biesbosch

- Frits A. van der Horst: etsen

- Nel van den Heuvel: quilts

Zie ook: www.atelierkunstmest.nl

Zie ook: www.rongennisse.nl

Titia Hoeksema, Keramiek Atelier 'Hertogshoeve'.

Alphen aan den Rijn

Welkom in mijn atelier

U zult er een verscheidenheid aan keramisch werk aantreffen.

Over mijn werk:

Een deel van mijn werk bestaat uit unica gemaakt van, deels ingekleurde,porseleinklei. Kleine schaaltjes, die zijn ontstaan op de draaischijf uitsluitend om de schoonheid van het materiaal tot zijn recht te laten komen en het oog te plezieren.

Het meeste andere werk is functioneel en bedoeld om het gewone dagelijkse leven te verrijken:

borden, bekers, opdienschalen, voorraadpotten, ovenschalen, stoofpotten, kannen, vazen.

Ieder werkstuk moet aangenaam zijn om naar te kijken, fijn om vast te houden en te gebruiken. In ieder stuk is de hand van de maker zichtbaar en ieder stuk is uniek. Een klein beetje tegenwicht in een wereld vol massaproductie.

Een apart onderwerp in mijn werk zijn de zogenaamde ‘tulpenvazen’: gestapelde elementen die samen het totaalbeeld van de vaas bepalen, maar ook los van elkaar te gebruiken zijn, wat verschillende compositie-mogelijkheden biedt.

Tuinornamenten, zoals vogelbaden en voederhuisjes op een zuil en grote tuinpotten, maak ik op bestelling. Daarvoor gebruik ik vorstbestendige klei, zodat u ze ’s winters met een gerust hart buiten kan laten staan.

Voor al mijn werk geldt dat ik streef naar harmonie tussen vorm en afwerking. De gebruikte glazuren zijn ontstaan door onafgebroken te experimenteren: een avontuur zonder einde …

 

Titia Hoeksema. 

 

Sulla Testa

Maassluis

Samimi

Den Haag


Beste bezoeker van atelier Samimi

Welkom in mijn wereld.
De wereld van emoties, gevoelens, inspiratie.
De wereld die van mij de mens maakt die ik graag wil zijn.
Ik zie ,
ik kijk,
ik voel,
ik maak mee wat u misschien niet meemaakt of hebt meegemaakt
Of misschien juist wel.
Ik voel wat ik, en vooral wat andere mensen dagelijks meemaken.

Dat alles probeer ik op mijn manier en met gebruikmaking van mijn vaardigheden in schilderijen foto’s, gedichten, verhalen e.d uit te beelden. 

Het is voor mij een eer, dat u de moeite neemt en de tijd vrijmaakt om deze tekst te lezen en eventueel langs te komen om een kijkje te nemen in mijn wereldje.

Bij interesse en aankoop van een van mijn schilderijen krijgt u vandaag wegens " landelijke Atelierweekend" 20% korting. Als u dat wenst komt uw naam op de inkooplijst.

10% van opbrengst van 4 en 5 november gaat naar de girorekening van het Kika en Rode Kruis. 

Vanzelfsprekend staan thee, water, en koekjes Klaar.

Met vriendelijke groeten,

Monireh Samimi

Van Alkemadelaan 1

2597 AA Den Haag .

De deuren van mijn atelier zijn voor u open:

op zaterdag 4 november van 13:00 tot 18:00

en

Op zondag 5 november van 12:00 tot 18:00

zaterdag en zondag is parkeren in de omgeving gratis

 

Galerie KLEUR

Dordrecht

Galerie KLEUR, galerie aan huis

Marita ter Hark in haar atelier: Galerie KLEUR aan huis aan de Cornelis van Beverenstraat. Een jaar rust heeft haar goed gedaan. “ik heb het afscheid van de galerie aan het Steegoversloot na ruim 30 jaar als best moeilijk ervaren, maar nu de druk er af is, heb ik weer veel meer plezier in het schilderen. En daar gaat het uiteindelijk om.

Daar kwam nog bij dat vriendin en collega Andrea van Hoofstadt besloot om te gaan verhuizen naar Breda. “Je gaat je dan nadenken over de vraag hoe je je leven verder wilt gaan invullen. Je hebt je gezin, je partner en je kinderen en kleinkinderen roepen ook om aandacht en liefde. Je wilt meer gaan reizen maar wilt van binnen toch ook weer gaan schilderen zonder het moeten runnen van een galerie. Ik denk dat ik nu, na dat jaar retraite, weer een goed evenwicht heb gevonden”.

Galerie KLEUR is weer open maar dan als Galerie aan huis. Niet meer een kunstwinkel maar meer een huiskamer met veel kunst in een prachtig huis in de 19e eeuwse  schil. Marita heeft het afgelopen jaar niet alleen besteed aan nadenken over hoe nu verder maar vooral ook aan schilderen, vrij schilderen zonder de druk van de commerciële buitenwereld. Schilderen zonder de druk van de markt, zonder te willen toegeven aan wat die markt vraagt.

“Natuurlijk laat ik die unieke papier-mâché objecten zien, zo vrolijk en kleurrijk. En die herkenbare schilderijen, grote vrouwenfiguren, geschilderd tegen een bijna doorzichtig witte ondergrond. Maar de laatste tijd schilder ik vooral heel veel bloemachtige schilderijen, niet figuratief maar half abstract met verftoetsen in spannende kleurfacetten. Het is een combinatie van ritme en kleur. Van klein tot heel groot, wel zo’n twee bij twee meter. Je hebt dan wel een grote en hoge muur nodig om zo’n schilderij tot zijn recht te laten komen. In de galerie, met een hoogte van 3 meter zestig, is dat heel goed te zien!”

wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over de prijs van een kunstwerk, stuur even een mailtje naar maritaterhark@gmail.com of bel 06 16 78 63 67

U vindt Galerie KLEUR, galerie aan huis,  aan de Cornelis van Beverenstraat nummer 3. Open op afspraak en tijdens het Kunstrondje Dordt op de eerste zondag van de maand. Graag altijd eerst even bellen, want we zijn vaak weg.

Tel: 06 16 78 63 67

www.galeriekleur.nl

 

Ateliers Antarctica

Den Haag

Ateliers Antarctica is het bruisende centrum voor beeldende kunst in Zuid57, in Zuidwest Den Haag.

 

 

Top